Hot News
Narîșkin: Statele Unite conduc activitatea destabilizatoare a Occidentului împotriva CSI
14/10
Rusia și UE se vor consulta pentru a conveni recunoașterea reciprocă a certificatelor de vaccinare
14/10

Putin a acceptat invitația de a vizita Olimpiada de la Beijing

Olimpiada de iarnă din Coreea de Sud din 2018/ Foto: sport-interfax.ru

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a primit invitația președintelui Chinei, Xi Jinping, de a vizita Jocurile Olimpice de iarnă, ce se vor desfășura la Beijing, în februarie 2022, a anunțat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, la întrevederea avută, la Dușanbe, cu omologul său chinez, Wang Yi, relatează cotidianul ”Vedomosti”.

”În cadrul discuției purtate, președintele Vladimir Putin a primit cu plăcere invitația lui Xi Jinping de a vizita Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, din februarie 2022. Și, firește, sperăm că vom putea organiza un summit cu prezență fizică și că sportivii chinezi și ruși vor demonstra, din nou, cele mai înalte calități sportive și umane”, a spus Lavrov.

Ediția a XXIV-a a Jocurilor Olimpice se va desfășura la Beijing, în perioada 4-20 februarie 2022. Capitala Chinei a câștigat dreptul de organizare a importantului eveniment sportiv la o diferență de numai patru voturi față de Alma-Ata. Astfel, Beijingul devine primul oraș care găzduiește Jocuri Olimpice de vară și de iarnă. Cele de vară au avut loc în China în 2008. La Olimpiada de iarnă de la Beijing, sportivii vor concura pentru medalii în 15 probe sportive.

La Olimpiada de iarnă din 2018, de la Pyeongchang, în Coreea de Sud, echipa Norvegiei a ocupat primul lor, cu 14 medalii de aur, urmată de cea a Germaniei și, pe poziția a treia, Canada. Echipa Rusiei a cucerit două medalii de aur, șase de argint și nouă de bronz. Din cauza suspendării Comitetului Olimpic al Rusiei, ca urmare a scandalului de dopaj, mulți sportivi ruși nu au putut participa la Jocuri. Alții au concurat la întreceri sub pavilion neutru (olimpic).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875063