Hot News
Serghei Riabkov, într-un interviu pentru BBC, despre situația energetică din Europa, agenții străini din Rusia și Navalnîi
15/10
Presa japoneză: Rușii au ajuns, din nou, primii în cosmos
16/10

În Rusia a început recensământul populației

Foto: RIA Novosti

La 15 octombrie, Rosstat (Institutul de Statistică, n.r.) a dat startul pentru recensământul populației Federației Ruse, a anunțat șeful Rosstat, Pavel Malkov, relatează agenția Lenta.ru.

Este pentru prima dată când un recensământ se va desfășura în format digital. Pe lângă tradiționalul chestionar, cetățenii pot completa independent o anchetă pe portalul serviciilor de stat, la Centrul Multifuncțional de Servicii (MFȚ) și pe site-urile staționare.

Trebuie ținut cont de faptul că chestionarul online va putea fi completat până la 8 noiembrie, în condițiile în care recensământul în sine se încheie la 14 noiembrie.

În teritoriile îndepărtate, greu accesibile și unde transportul se desfăşoară cu dificultate în termenele stabilite, recensământul se va prelugi până la 20 decembrie.

Printre altele, cetățenii vor fi întrebați ce limbă folosesc în viața de zi cu zi. Participanții la recensământ vor trebui, de asemenea, să explice cum ajung la muncă – întrebare inclusă în anchetă ținând cont de creșterea mobilității populației și apariția unor noi forme de desfășurare a activității. S-a modificat, de asemenea, formularea întrebărilor legate de procesul educațional – după cum a spus Malkov, ele vor fi mai pe înțelesul tuturor și mai accesibile.

Recensământul populației Federației Ruse ar fi trebuit să se defășoare în octombrie 2020, dar a fost amânat pentru aprilie 2021 din cauza pandemiei de coronavirus și, încă o dată, pentru luna septembrie. În mai s-a aflat că el va avea loc în perioada 1 – 31 octombrie. Ceva mai târziu, s-a anunțat o nouă amânare.

Primele rezultate vor fi prezentate la sfârșitul anului 2021, cele finale urmând să fie făcute publice până la sfârșitul anului 2022.

Potrivit ultimului recensământ, desfășurat în 2010, populația Federației Ruse a fost de 142.857.000 de oameni.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875135