Hot News
Lavrov: Zelenski poate provoca incidente în Donbass, mizând pe ajutorul extern
18/11
Patrușev a avertizat în legătură cu un posibil scenariu catastrofal pentru Afganistan
18/11

Peste 100 milioane de oameni de peste hotarele Rusiei s-au vaccinat cu ”Sputnik V”

Vicepreședintele Argentinei, Cristina Fernández de Kirchner, s-a vaccinat cu preparatul rusesc ”Sputnik V”/ Foto: AFP/ La Nation

Peste 100 de milioane de oameni au fost injectați cu vaccinul ”Sputnik V” peste hotarele Rusiei, a anunțat directorul general al Fondului pentru Investiții Directe al Rusiei (RFPI), Kirill Dmitriev, într-un interviu acordat postului de televiziune Bloomberg TV, relatează RBC.

 ”Sperăm ca vaccinul să fie aprobat până la sfârșitul anului, după o serie de proceduri birocratice”, a spus el pentru Bloomberg. Potrivit agenției de presă americane, Organizația Mondială a Sănătății nu anunță, deocamdată, o dată pentru recunoașterea vaccinului. Cererea este în curs de dezbatere, pentru o decizie finală lipsind date și studii de cercetare ale părții ruse. 

În respectivul interviu, șeful RFPI a menționat că întârzierile apărute anterior în legătură cu livrarea vaccinului ”Sputnik V” în afara țării au fost lichidate. Acum, țările occidentale primesc ”Sputnik V” cu respectarea strictă a graficului. 

După cum notează RBC, volumul mondial al producției de vaccinuri depășeșete capacitatea de producție a serului rusesc. Potrivit prognozelor Centrului pentru inovații în domeniul sănătății (un proiect al Universității Duke, din Carolina de Sud, susținut de Bill și Melinda Gates), Pfizer intenționează să producă anul acesta 3 miliarde de vaccinuri, Sinopharm – 1 miliard de doze, iar Moderna – 800 de milioane, în timp ce pentru ”Sputnik V” sunt prevăzute doar 390 de milioane de doze. 

Până la 12 octombrie, 57 milioane de persoane s-au vaccinat, în Rusia, împotriva COVID-19, primul component fiind administrat unui număr de 63 de milioane de oameni. Stafful operativ nu precizează câți s-au vaccinat cu un vaccin sau cu altul. În total, în Rusia sunt înregistrate patru preparate – ”Sputnik V” și ”Sputnik Light”, ”EpiVakKorona” și ”KoviVak”. 

Pe lângă vaccinurile ”Sputnik V” și ”Sputnik Light”, RFPI investește în producția medicamentului împotriva infecției de coronavirus ”Avifavir”, realizat în colaborare cu grupul de companii HimRar. 

Împreună cu japonezii de la K.K. Mirai Genomics, RFPI investește, de asemenea, în producția și distribuția sistemului ruso-japonez de diagnosticare a bolii COVID-19, ”EMG” (Evotek-Mirak Genomics).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875053