Hot News
Rusia devine noul trend-setter în domeniul sporturilor cibernetice
25/11
Cu titlu de excepție, Gazprom a decis să nu sisteze livrările de gaze în Moldova
25/11

Putin s-a vaccinat cu vaccinul nazal împotriva coronavirului

Președintele rus Vladimir Putin/ Foto: kremlin.ru

La şedinţa de miercuri cu unii membri ai guvernului rus, preşedintele Vladimir Putin a anunţat că s-a vaccinat cu vaccinul nazal împotriva coronavirusului. În urmă cu câteva zile, la întâlnirea avută cu directorul adjunct al Centrului de Epidemiologie și Microbiologie ”N.Gamaleya”, Denis Logunov, liderul de la Kremlin şi-a făcut cunoscută dorinţa de a fi voluntar pentru testarea noului preparat, informează agenţia RIA Novosti.

”A doua zi după această discuție cu Denis Iurievici (Logunov, n.r.), chiar el mi-a făcut și a două parte a procedurii și anume această pulbere sub formă nazală”, a explicat șeful statului.

El a povestiti că, într-o seringă obișnuită, Logunov a introdus pulbere în loc de lichid, apoi l-a rugat să respire adânc, după care ”a pufăit-o de o parte și de cealaltă”. Putin a adăugat că a stat vreo 15 minute și gata. Nu a apărut nici o reacţie la preparat.

Președintele a amintit, totodată, că, la 22 noiembrie, el s-a revaccinat cu ”Sputnik Light”. ”La exact șase luni după vaccinare, titrul meu de protecție a scăzut, iar specialiștii au recomandat procedura de revaccinare, ceea ce am și făcut”.

În primăvara acestui an, Putin s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu ”Sputnik V”. Vaccinarea rămâne cea mai sigură metodă de protecție împotriva coronavirusului. Potrivit declaraţiei ministrului Sănătății, Mihail Murașko, ponderea vaccinaților printre bolnavi nu depășește patru procente.

La mijlocul lunii octombrie, Ministerul Rus al Sănătății a aprobat efectuarea testelor clinice pentru vaccinul SPRAY 08-GAM-KOVID-Vak-2021, dezvoltat de Centrul ”N. Gamaleya”. După cum a declarat șeful instituției, Aleksandr Ghințburg, nu au fost înregistrate efecte secundare în cazul vaccinului nazal.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875041