Hot News
Gazprom și-a îndeplinit obligațiile față de Ucraina în privința tranzitului de gaze naturale
16/12
Varianta Omicron a coronavirusului este de origine artificială, susține un virusolog
16/12

Bloomberg: Mai multe țări importante din UE nu susțin sancțiunile împotriva Rusiei

Consiliul European/ Foto: RIA Novosti

O serie de state importante din UE se opun introducerii sancțiunilor anti-ruse din cauza presupusului atac iminent asupra Ucrainei, relatează agenția Bloomberg.

«Germania, Franța, Italia și Spania doresc acum să se concentreze asupra negocierilor cu Moscova înainte ca detaliile restricțiilor economice nefirești să fie stabilite (în cazul unei ”invazii” a Rusiei, n. r.)», se arată în material.

În același timp, alte țări europene consideră că susținerea ideii unor noi măsuri ”va contribui la o descurajare eficientă a Rusiei”. Agenția menționează că o astfel de divergență de opinii a Bruxelles-ului reprezintă o amenințare pentru opoziția Statelor Unite și a aliaților săi față de Moscova. Unii membri ai UE nu împărtășesc deloc convingerea Washingtonului, care este de părere că autoritățile ruse planifică o escaladare a situației și ar putea folosi acumularea de forțe ca pe o ”tactică de a pune presiune”.

În ultima perioadă, Occidentul a vorbit adesea despre planurile Rusiei de a ”invada” Ucraina, acuzând țara că a concentrat trupe la granița cu  statul vecin. În replică, Kremlinul subliniază că Moscova nu amenință pe nimeni și că nu intenționează să atace pe nimeni, iar Forțele Armate și le dislocă pe propriul teritoriu, după cum crede de cuviință.

UE și SUA au amenințat că vor înăspri sancțiunile împotriva Moscovei dacă va face acest pas, dar nu există, încă, proiecte concrete de noi măsuri restrictive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875204