Hot News
Ușakov a dezvăluit detaliile despre discuțiile dintre Putin și Xi Jinping
15/12
Bloomberg: Mai multe țări importante din UE nu susțin sancțiunile împotriva Rusiei
16/12

Gazprom și-a îndeplinit obligațiile față de Ucraina în privința tranzitului de gaze naturale

Foto: RIA Novosti

În anul 2021, Gazprom și-a îndeplinit înainte de termen obligațiile contractuale față de Ucraina pentru tranzitul gazelor naturale, a declarat compania.

”De la începutul anului, pe teritoriul Ucrainei au fost transportați 40 de miliarde de metri cubi de gaze naturale rusești, ceea ce corespunde volumului prevăzut în acordul de tranzit pentru întregul an 2021”, se precizează pe canalul oficial de Telegram al Gazprom.

Se remarcă faptul că Gazprom continuă să furnizeze în mod fiabil gaze consumatorilor săi europeni prin diferite rute, inclusiv prin intermediul sistemului ucrainean de transport al gazelor. Anterior, șeful companiei ucrainene Naftogaz, Yuriy Vitrenko, a declarat că în prezent nu există nici măcar o ”aluzie” în ceea ce privește un dialog cu Rusia pentru un nou acord de transport al gazelor naturale prin teritoriul Ucrainei. Acesta a precizat că, din discuțiile pe care Kievul le poartă cu americanii și cu germanii, ”tot ceea ce ne-am dori este ca tranzitul să continue”, dar ”rușii”, potrivit acestuia, nu vor să negocieze.

Ca răspuns, secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a subliniat că pentru realizarea acestui lucru, gazele naturale trebuie, mai întâi, să fie vândute în Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875048