Hot News
Soldatul polonez care a fugit în Belarus a povestit cum ucidea migranţi (VIDEO)
21/12
Serghei Șoigu, despre companiile militare private americane din Donbass
22/12

Putin: SUA ar putea încerca să împingă Ucraina să atace Crimeea

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin/ Foto: RIA Novosti

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a estimat că, dacă își vor desfășura armele pe teritoriul Ucrainei, Statele Unite ar putea încerca, sub acoperirea lor, să determine autoritățile ucrainene să atace Crimeea, relatează agenția Rambler.ru.

”Vor amplasa armă hipersonică în Ucraina, după care, sub acoperirea ei (…) vor înarma și vor împinge extremiști din statul vecin spre Rusia, inclusiv asupra anumitor regiuni ale Federației Ruse, să spunem Crimeea, în condiții, după cum le consideră ei, avantajoase lor”, a spus liderul de la Kremlin, vorbind la ședința lărgită a Colegiului Ministerului Apărării.

El a adăugat, de asemenea, că SUA trebuie să înțeleagă că Rusia nu are unde să se retragă, având în vedere planurile lor în Ucraina.

”Ceea ce fac ei acum pe teritoriul Ucrainei sau încearcă să facă sau intenționează să facă – nu este la mii de kilometri de granița noastră națională, ci este în pragul casei noastre. Ei trebuie să înțeleagă că noi nu mai avem unde să ne retragem”, a declarat Putin.

Reprezentantul Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, a anunțat, cu o zi înainte, că Statele Unite vor prezenta lista propunerilor lor ca răspuns la propunerii părții ruse în privința NATO și a garanțiilor de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875052