Hot News
Riabkov a declarat că partea americană nu se simte confortabil la negocierile cu Rusia
10/01
Sluțki a comentat declarația lui Blinken despre pericolul refacerii URSS
10/01

Putin, despre situația din Kazahstan: Terorism și tehnologii ale Maidanului

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin / Foto: lv.sputniknews.ru

Luând cuvântul la summitul extraordinar al ODKB (Organizația Tratatului de Securitate Colectivă, n.r.), convocat luni, în regim online, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a făcut, pentru prima dată, o evaluare a evenimentelor din Kazahstan. Liderul rus consideră că țara s-a confruntat cu terorismul internațional, iar ODKB a reușit, în Kazahstan, să pună stavilă în calea infractorilor, a rebelilor și a tâlharilor. Cotidianul Rossiiskaia gazeta a prezentat principalele declarații ale șefului statului rus.

– Kazahstanul se confruntă cu o provocare fără precedent la adresa securității, integrității și suveranității sale.

– Pe teritoriul țării au fost aplicate tehnicile Madianului, pentru a acorda sprijin informațional de forță participanţilor la violențe. La revolte au participat militanți pregătiți în taberele din străinătate ale teroriștilor. Este o agresiune de terorism internațional.

– Operațiunea forțelor de menținere a păcii ale ODKB, din Kazahstan, a fost legitimă și a venit la momentul oportun. S-a reușit ”să se pună o stavilă în calea teroriștilor, a infractorilor, tâlharilor și a altor elemente criminale”.

– Întregul contingent ODKB va fi evacuat din Kazahstan după încheierea misiunii.

– Țările ODKB nu vor permite schimbarea prin forță a puterii pe teritoriile lor. ”Nu vom permite destabilizarea situației la noi acasă și nu vom permite să fie puse în practică scenarii ale așa-numitelor revoluții colorate”.

– Evenimentele din Kazahstan nu sunt nici prima, nici ultima încercare de amestec din afară.

– ODKB trebuie să elaboreze propuneri de contracarare în comun a încercărilor de amestec străin, deoarece «anumite forțe nu se sfiesc să folosească spațiul cibernetic și rețelele sociale pentru recrutarea extremiștilor și a teroriștilor, pentru crearea unor ”celule de militanți adormite”».

– Țările ODKB trebuie să-și unifice procedurile de adoptare a deciziilor privind utilizarea forțelor comune.

– În cel mai scurt timp, situația din Kazahstan se va stabiliza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875062