Hot News
Putin, despre situația din Kazahstan: Terorism și tehnologii ale Maidanului
10/01
Primele declarații de la Geneva. Riabkov: NATO trebuie să facă un pas în întâmpinarea propunerilor Rusiei privind garanțiile de securitate
10/01

Sluțki a comentat declarația lui Blinken despre pericolul refacerii URSS

Președintele Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri internaționale, Leonid Sluțki/ Foto: RIA Novosti

Cu scopul de a-și impune hegemonia, Statele Unite recurg la retorica Războiului Rece, încercând să sperie lumea cu pericolul refacerii Uniunii Sovietice dar în miturile create de ei cred tot mai puțini oameni, a scris, pe contul său de pe rețeaua Telegram, președintele Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri internaționale, Leonid Sluțki, comentând o declarație făcută, în acest sens, de către Secretarul de Stat al SUA, Anthony Blinken.

Într-un interviu pentru postul de televiziune CNN, Blinken a afirmat că Rusia vrea, în plan geopolitic, să restabilească ordinea lucrurilor care a existat pe timpul Uniunii Sovietice, scrie agenția TASS. În plus, a declarat el, SUA așteaptă explicații din partea Kazahstanului în legătură cu apelul adresat de autoritățile republicii Organizației Tratatului pentru Securitate Colectivă (ODKB, n.r.) privind desfășurarea unui contingent pentru restabilirea stabilității pe teritoriul țării.

«Declarațiile Secretarului de Stat al SUA, Anthony Blinken, aspiră la o nominalizare separată la titlul de ”Jandarm mondial”. Washingtonul ba vede, din nou, fantomele URSS, ba Departamentul de Stat cere din partea Kazahstanului un raport privind necesitatea de a atrage forțele colective ale ODKB pentru normalizarea situației din țară, pe fondul amenințărilor teroriste», a constatat deputatul.

Potrivit spuselor sale, «sperietorile cu ”resovietizarea” nu ajută la luarea revanșei în încercările de a construi o lume unipolară». «În mitul despre ”exclusivitatea americană” în realitățile zilelor noastre cred tot mai puțini oameni, iar astfel de declarații amintesc tot mai mult de retorica Războiului Rece și a confruntării între blocuri. Și sună deosebit de simbolic, pe fondul demarării negocierilor de la Geneva», a subliniat Sluțki.

Comentând vorbele lui Blinken despre necesitatea unei rezolvări pașnice a pogromurilor din Kazahstan, Sluțki a amintit despre reprimarea revoltelor din urmă cu un an, de la Washington, ai căror participanți au fost declarați de autoritățile americane drept extremiști. ”De ce nu s-a putut să fie lăsați în pace și să nu se amestece în treburile Iugoslaviei, ale Irakului, Libiei, Siriei? Răspuns: dublu standard și continuarea luptei pentru instaurarea propriei hegemonii”, a concluzionat Sluțki.

1 Comment

  1. Basarabeanu spune:

    Cea mai mare greseala a fost ca Rusia a permis destrămarea Urss. Iar acum Președintele Putin face ca aceasta nedreptate sa nu mai existe ,- reconstruiește URSS (spațiul postsovietic)cu alte conditii. Doamne ajuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875207