Hot News
Kosaciov a indicat condițiile pentru continuarea consultărilor cu SUA
18/01
Cornelu Vlad: Dosarul negocierilor ruso-occidentale mai trebuie completat
18/01

Ministerul de Externe a dezmințit informații despre evacuarea diplomaților ruși din Ucraina

Clădirea Ministerului de Externe al Rusiei din Moscova/ Foto: RIA Novosti

Ambasada Rusiei la Kiev funcționează ca de obicei, a declarat reporterilor Ministerul de Externe al Rusiei.

Anterior, New York Times, citând un înalt oficial de securitate ucrainean, a transmis că Rusia ar urma, chipurile,  să-și evacueze diplomații din Ucraina.

Potrivit ziarului, diplomații de la două consulate ruse din Ucraina ar fi primit ordin să se pregătească să părăsească țara.

Publicația a mai scris că, la 5 ianuarie, 18 persoane, majoritatea copii și soții de diplomați ruși, s-ar fi urcat în autobuze cu destinația Rusia și ar fi fost urmați de încă aproximativ 30 de persoane de la Kiev și de la consulatul din Lvov în următoarele zile. Totodată, nu se precizează câți diplomați au fost printre aceștia.

Rusia a respins în mod repetat acuzațiile Occidentului și ale Ucrainei de „acțiuni agresive”, declarând că nu amenință pe nimeni și nu va ataca pe nimeni, iar declarațiile despre „agresiunea Rusiei” sunt folosite ca pretext pentru a plasa mai multe echipamente militare NATO în apropierea granițelor rusești. Ministerul rus de Externe a menționat, anterior, că aserțiunile occidentale privind „agresiunea rusă” și posibilitatea de a ajuta Kievul să se apere împotriva acesteia sunt atât ridicole, cât și periculoase.

În același timp, Kievul și statele occidentale și-au exprimat, în ultima vreme, îngrijorarea cu privire la presupusa creștere a „acțiunilor agresive” a Rusiei în apropierea granițelor Ucrainei. Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a spus că Rusia mută trupe pe teritoriul său și la propria discreție. Potrivit acestuia, Rusia nu amenință pe nimeni și nu ar trebui să îngrijoreze pe nimeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875163