Hot News
Riabkov a propus SUA încă o ”opțiune” privind Ucraina și Georgia în NATO
20/01
Ministerul Rus de Externe: SUA creează o acoperire informațională pentru provocările din Ucraina
20/01

Directorul SVR, Serghei Narîșkin: Rusia este interesată de relații de bună vecinătate cu Ucraina

Serghei Narîșkin, directorul Serviciului Rus de Informații Externe/ Foto: free.1tv.ru

Directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei, Serghei Narîșkin, a declarat că Rusia este interesată de relații de bună vecinătate cu Ucraina, relatează 1tv.ru. 

Actuala situație din Ucraina nu este nimic altceva decât teroare de stat, ce amintește de vremurile ocupației hitleriste, a declarat șeful SVR și al Societății de Istorie a Rusiei, Serghei Narîșkin. El a vorbit în deschiderea expoziției ”Încălcarea drepturilor omului în Ucraina”. 

O expoziție care are la bază povești reale ale oamenilor care au avut de suferit din cauza acțiunilor autorităților de la Kiev care, potrivit lui Narîșkin, sunt inspirate din imaginea Ucrainei ca fiind anti-Rusia. În timp ce în țara noastră nu s-a uitat niciodată că suntem un singur popor. 

”Rusia modernă a făcut foarte multe pentru ca Ucraina să devină stat independent. Și, desigur, noi suntem maxim interesați de bună vecinătate cu ea, de relații atât de strânse, intense și reciproc avantajoase, cât pot exista între două părți ale unui singur popor”, a declarat Serghei Narîșkin. 

Narîșkin a participat, de asemenea, și la o altă ceremonie dedicată memorei liderului ”Grupului din Cambridge”, Kim Philby. Lucrurile lui personale au fost predate Sălii de istorie a SVR. Anul acesta se împlinesc 110 ani de la nașterea legendarului agent al spionajului sovietic.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875110