Hot News
Directorul SVR, Serghei Narîșkin: Rusia este interesată de relații de bună vecinătate cu Ucraina
20/01
Germania: Cum s-a ”răsucit” Berbock în problema gazelor rusești
21/01

Ministerul Rus de Externe: SUA creează o acoperire informațională pentru provocările din Ucraina

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Rus de Externe, Maria Zaharova/ Foto: Gettyimages.ru

Declarațiile Statelor Unite conform cărora Rusia ar pregăti o ofensivă împotriva Ucrainei sunt făcute pentru a-și acoperi propriile provocări pe scară largă, inclusiv pe cele de natură militară, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului Rus de Externe, Maria Zaharova.

„Suntem convinși că scopul acestei campanii este de a crea o acoperire informațională pentru pregătirea propriilor provocări la scară largă, inclusiv cele de natură militară, care ar putea avea cele mai tragice consecințe pentru securitatea regională și globală”, a spus Zaharova în timpul unui briefing.

Diplomatul a adăugat că, din păcate, temerile Rusiei sunt confirmate de știrile recente din presă.

„De câteva zile, Marea Britanie trimite arme în Ucraina cu avioane militare de transport ale forțelor sale aeriene. Au fost organizate cel puțin șase zboruri, fiecare aeronavă putând lua la bord până la 77,5 tone de marfă, în total – aproximativ 460 de tone de arme. După cum s-a făcut cunoscut, sistemele antitanc portabile vor fi livrate pentru utilizare în zonele urbane. Apropo, instructorii occidentali învață armata ucraineană să conducă astfel de operațiuni militare, la terenul de antrenament Iavorovski din regiunea Lviv”, a spus Zaharova.

Anterior, Casa Albă a promis Rusiei un „răspuns dur” în cazul unei escaladări în Ucraina.

Cercetătorul de la Centrul de Studii de Securitate al Academiei Ruse de Științe Konstantin Blohin, într-un interviu acordat RT, a numit declarațiile secretarului de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, drept pregătirea unui fundal informațional, astfel încât viitoarele sancțiuni ale SUA să pară legitime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875114