Hot News
Erdogan: Turcia se opune aderării Suediei și Finlandei la NATO
17/05
În Italia, invitații unei emisiuni TV s-au îmbrâncit din cauza anulării culturii ruse
17/05

300 de militari ucraineni de la ”Azovstal” s-au predat (VIDEO)

Militarii ucraineni din ”Azovstal” care s-au predat Forțelor Armate Ruse/ Foto: wellnews.ru

De pe teritoriul combinatului metalurgic ”Azvostal”, din Mariupol, blocat de Forțele Amatei Ruse și ale Republicii Populare Donețk, au ieșit și s-au predat circa 300 de luptători ai Forțelor Armate ale Ucrainei, a anunțat corespondentul militar al RT, Maksim Touri, pe rețeaua socială Telegram, relatează Gazeta.ru.

Un autocar cu militarii ucraineni răniți din ”Azovstal”/ Foto: svodka.org

Potrivit informațiilor sale, dintre aceștia, 50 de persoane au fost rănite și transportate cu autobuzele la Spitalul central raional din Novoazovsk.

După cum menționează, la rândul ei, agenția RIA Novosti citând Ministerul Rus al Apărării, operațiunea de evacuarea, de pe teritoriul ”Azovstal”, a militarilor ucraineni răniți a început în a doua parte a zilei de luni.

”La 16 mai, ca urmare a negocierilor purtate cu reprezentanții militarilor ucraineni blocați pe teritoriul combinatului metalurgic ”Azvostal” s-a ajuns la o înțelegere privind evacuarea răniților”, a precizat interlocutorul agenției RIA Novosti.

În zona combinatului a fost deschis un coridor umanitar pentru transportul răniților la spital.

Cu câteva zile înainte, comandantul brigăzii ”Vostok” al DNR, Aleksandr Hodakovski, a anunțat că din interiorul combinatului au ieșit nouă militari ucraineni cu un steag alb.

Gazeta.ru precizează că, pe 4 mai, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat că orașul Mariupol a fost luat sub controlul Forțelor Armate ale Rusiei, iar combabinatul ”Azovstal”, unde se ascunde ”ceea ce a mai rămas din gruparea militară ucraineană”, a fost blocat.

Video: https://t.me/maximtoury/984

Evacuarea militarilor ucraineni răniți din ”Azovstal”/ Foto: apral.ru

Гltima oră:

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat, marți, printr-un mesaj video, începerea retragerii militarilor ucraineni de pe teritoriul combinatului metalurgic ”Azovstal” din Mariupol, transmite Rambler.

 

 

 

 

 

Video: Militarii ucraineni de la ”Azovstal” se predau Forțelor Ruse/ Video: Ministerul Apărării al Rusiei

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875044