Hot News
La Forumul Economic Internațional de la Sankt-Petersburg s-a cântat prohodul lumii unipolare
21/06
Corneliu Vlad: Criza ucraineană se cronicizează în confruntare globală
22/06

Ministerul rus al Apărării a anunțat o încercare a Forțelor Armate ale Ucrainei de a recupera Insula Șerpilor

Niciuna dintre armele de foc ucrainene nu a atins ținta pe insulă/ Foto: RT

Ministerul Apărării al Federației Ruse a anunțat o încercare a Forțelor Armate ale Ucrainei de a recupera Insula Șerpilor. Atacul nu a dat rezultate, deoarece nici o rachetă nu a ajuns la țintă, tramsmite RIA Novosti.

„Luni, în jurul orei 5 dimineața, regimul de la Kiev a făcut o nouă încercare de a ocupa Insula Șerpilor, sperând că va putea lansa lovituri aeriene și de artilerie masive, urmate de debarcarea unui desant”, a spus ministerul în comunicatul său.

Se precizează că, protejate de S-300, instalate in zonele Tuzla și Ociakovo, în aer au fost ridicate peste 15 de drone performante de atac și de recunoaștere. În plus, a fost observată, la altitudini mari, drona de recunoaștere strategică Global Hawk RQ-4 a Forțelor Aeriene ale SUA. S-a tras cu rachete ucrainene ”Tocika-U”, sisteme ”Uragan” și obuziere M-777 de 155 mm de pe poziții situate la vest de Odessa și de pe insula Kubanski.

„Apărarea antiaeriană rusă a distrus toate mijloacele de luptă inamice folosite în acest atac asupra Insulei Șerpilor, au fost distruse în aer 13 drone, 4 rachete ”Tocika-U” și 21 de rachete ”Uragan”. Niciuna dintre armele de foc ucrainene nu a atins ținta pe insulă”, se arată în comunicat.

Drept urmare, ucrainenii au renunțat la debarcarea desantului pe insula și au atacat, în schimb, platformele maritime de producție de gaze BK-1 și Krîm-1, aparținând companiei ruse ”Cernomorneftegaz”. Ca răspuns la deversiune, rachetele de croazieră rusești ”Onix” au distrus hangarele cu Bayraktars-TB2 de lângă Odessa și depozitele de armamente de pe insula Kubanski.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875126