Hot News
Peskov: Putin susține un discurs important la Colegiul Ministerului Apărării
21/12
Președintele croat consideră cinic faptul că Ucraina a primit statut de candidat la UE
21/12

Putin a lansat activitatea câmpului gazifier Kovîkta din Siberia

21 decembrie. Putin participă, în regim de videoconferință, la deschiderea câmpului gazifier Kovîkta/ Foto: ntv

Președintele rus Vladimir Putin a lansat exploatarea celui mai mare câmp gazifier Kovîkta din estul Rusiei, a informat site-ul Kremlinului.

„Lansăm zăcământul unic de gaz și de condensat de gaz Kovîkta, cel mai mare din Siberia de Est. Rezervele sale recuperabile sunt de 1,8 trilioane de metri cubi de gaz”, a spus șeful statului.

Potrivit acestuia, pentru a conecta aceste resurse energetice cu gazoductului magistral ”Forța Siberiei” a fost construită o conductă cu o lungime de 800 de kilometri.

„Astfel, cea mai importantă noastră rută transport al gazelor va fi pusă în funcțiune pe toată întinderea sa. Va depăși trei mii de kilometri”, a precizat Putin.

Câmpul gazifir Kovîkta se află la vest de partea nordică a lacului Baikal/ Foto: ripar.ru

Președintele a adăugat că darea în exploatare a acestui câmp gazifier va da un impuls serios dezvoltării regiunilor de est ale țării și va crea noi locuri de muncă.

După cum a menționat șeful Gazprom Aleksei Miller, deschiderea unității a marcat începutul creării unui complex puternic pentru producția și transportul de gaze în Siberia de Est și în Orientul Îndepărtat.

Zăcământul Kovîkta este cel mai mare din Siberia de Est, cu rezerve de gaz recuperabile proiectate de 1,8 trilioane de metri cubi și cele de condensat de gaz de 65,7 milioane de tone. Pentru a furniza resurse energetice gazoductului ”Forța Siberiei”, a fost construit tronsonul Kovîkta-Ciaianda, lung de 804 kilometri.

Este al doilea fir al ”Forței Siberiei”, prin care se livrează gaz în China. Primul, care începe la câmpul Ciaianda din Iakutia și se termină la Blagoveșcensk (granița cu China), a fost lansat în 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875147