Hot News
Putin a lansat activitatea câmpului gazifier Kovîkta din Siberia
21/12
Șoigu: Lovitura de stat din 2014, finanțată de Occident, este cauza conflictului din Ucraina
22/12

Președintele croat consideră cinic faptul că Ucraina a primit statut de candidat la UE

Foto: dpa

Ucraina nu este un aliat al Uniunii Europene și este cinic faptul că i-a fost acordat statutul de candidat la UE, a declarat președintele croat, Zoran Milanovic (în imagine), în cadrul unei ceremonii organizate la Zagreb cu ocazia aniversării Școlii militare croate Tudjman, relatează agenția TASS.

„Ucraina nu este un aliat, se încearcă transformarea ei forțată într-un aliat. În mod cinic i se acordă statutul de candidat la UE, un cinism îngrozitor. Nefericita Bosnie și Herțegovina a trebuit să aștepte, o umilință groaznică. Asta este Uniunea Europeană de astăzi, o nenorocire, zero”, a spus președintele croat, citat de ziarul Jutarnji list.

În opinia lui Milanovic, conflictul din Ucraina „a fost inevitabil”. „Întreaga filozofie occidentală și americană a războiului <…> este îl atacăm pe cel mult mai slab și îi bem sângele, îl batem, îi distrugem țara”, a spus el, estimând că, în acest caz, Rusia și Statele Unite au intrat în conflict în mod conștient. „Este un război american care se duce pe spinarea ucrainenilor, dar cu bani americani”, este convins președintele croat.

Milanovic a vorbit, de asemenea, despre starea catastrofală a capacității de luptă a țării și a subliniat că, în aceste condiții, Croației i se cere să dea tot armamentul Ucrainei. „Și pe noi cine ne va apăra? Americanii? Așa cum apără Ucraina? <…> Mă interesează cât de bine pregătită este pentru luptă infanteria în caz de criză, pentru că infanteria este totul”, a subliniat președintele.

Anterior, parlamentul croat nu a sprijinit propunerea guvernului republicii de a permite armatei ucrainene să se antreneze pe teritoriul țării sale. Inclusiv Milanovic s-a opus ca militarii ucraineni să fie antrenați în Croația. El este convins că formarea lor în câteva țări din UE amenință cu consecințe periculoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091