Hot News
Președintele croat consideră cinic faptul că Ucraina a primit statut de candidat la UE
21/12
SUA au confirmat noul lor ambasador în Rusia
22/12

Șoigu: Lovitura de stat din 2014, finanțată de Occident, este cauza conflictului din Ucraina

Foto: kremlin.ru

Ministrul rus al Apărării, generalul de armată Serghei Șoigu (în imagine), a declarat, la ședința lărgită a Colegiului ministerului pe care îl conduce, că lovitura de stat de la Kiev, din 2014, finanțată de Occident și care a dus la instalarea la putere, în Ucraina, a forțelor antiruse reprezintă cauza confruntării armate din Donbass, informează RIA Novosti.

„După dezvăluirile sincere ale doamnei Merkel, ale lui Poroșenko și ale altor politicieni cu privire la adevăratul scop al Acordurilor de la Minsk, a devenit evident pentru toți că nu Rusia a fost sursa conflictului din Ucraina”, a explicat el.

În cadrul ședinței lărgite a Ministerului Apărării, Șoigu a declarat, de asemenea, că peste 500 de sateliți ai SUA și NATO lucrează în interesele Forțelor Armate ale Ucrainei, iar 27 de țări au cheltuit deja 97 de miliarde de dolari pentru a livra armament Kievului.

El a adăugat că 300.000 de persoane au fost înrolate în cadrul mobilizării parțiale din Rusia, în timp ce 830.000 de persoane au fost, de asemenea, scutite de recrutare.

Operațiunea specială va continua până la atingerea totală a obiectivelor

În același timp, Serghei Șoigu a anunțat că operațiunea militară specială va continua în Ucraina până la îndeplinirea totală a obiectivelor stabilite. „Operațiunea militară specială va continua în 2023 până la atingerea obiectivelor stabilite”, a subliniat ministrul.

În acest context, el a menționat că, pentru a garanta ducerea la îndeplinire a obiectivelor de securitate militară ale Rusiei, efectivul armatei ruse trebuie mărit la 1,5 milioane de militari, inclusiv la 695.000 numărul militarilor pe bază contractuală.

La 22 decembrie, ministrul apărării, Serghei Șoigu a vizitat zona operațiunii militare speciale/ Foto: TASS

„Pentru a garanta rezolvarea misiunii de asigurare a securității militare a Federației Ruse, este necesar ca efectivul Forțelor Armate să fie adus la 1,5 milioane de militari și până la 695.000 numărul militarilor pe bază contractuală”, a spus ministrul, citat de RIA Novosti. De asemenea, el a subliniat că în comisariatele militare trebuie introduse posturi de funcționari publici federali civili și trebuie sporit, tot în cadrul lor, numărul de funcții militare.

După cum precizează Parlamentskaia gazeta, înainte de începerea operațiunii militare speciale din Ucraina, armata rusă număra 1,013 milioane de oameni. În august 2022, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat decretul cu privire la creșterea efectivului armatei ruse cu 137.000 de persoane, până la 1,15 milioane de oameni. La acel moment, Șoigu a explicat că această creștere a efectivelor se impune din cauza politicii promovate de țările occidentale în frunte cu SUA de descurajare a Rusiei și aliaților ei.

Anterior, Șoigu a anunțat că Forțele Armate ale Ucrainei au suferit pierderi semnificative. El a adăugat că o parte semnificativă din armamentul și tehnica de luptă aflată la dispoziția armatei ucrainene înainte ca operațiunea militară specială să înceapă a fost distrusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068