Hot News
Zeci de mii de ucraineni au sosit în Moldova în decurs de o săptămână
04/01
Autoritățile SUA au răspuns dur la principala solicitare formulată de Zelenski la Washington
04/01

Christian Orr: Pentru SUA, un atac electromagnetic este cea mai serioasă amenințare militară

Foto: topwar.ru

Cea mai serioasă amenințare militară la adresa Statelor Unite o constituie un atac electromagnetic, capabil să provoace consecințe catastrofale, imposibil de cuantificat, a declarat Christian Orr, ofițer în retragere al Forțelor Aeriene ale SUA, pentru publicația 19FortyFive, relatează topwar.ru.

 

Christian Orr/ Foto: 19FortyFive

În opinia expertului militar, un atac electromagnetic reușit va duce la distrugerea sau la avarierea gravă a întregului sistem energetic al țării, precum și la scoaterea din funcțiune o oricăror dispozitive electronice. Orr este de părere că actuala conducere a Statelor Unite nu acordă acestei amenințări atenția cuvenită.

Orr subliniază că un astfel de atac electromagnetic îndreptat împotriva SUA poate fi lansat de Rusia, de China sau de Iran. Sub mandatul președinților Barack Obama și Donald Trump, administrația americană a acordat măcar un dram de atenție acestei chestiuni. De exemplu, au fost elaborate legi menite să asigure o bază normativă și legislativă de protejare a SUA față de impulsurile electromagnetice generate de fenomene naturale.

Acum, potrivit expertului militar, a crescut drastic riscul unei lovituri electromagnetice intenționate prin detonarea unei bombe nucleare în spațiu. În consecință, conducerea politică și militară a SUA trebuie să ia măsuri corespunzătoare pentru a nu permite consecințele catastrofale pentru țară.

Anterior, alți experți militari au avertizat că Rusia ar putea, chipurile, detona în mod deliberat o bombă nucleară în spațiu pentru a obține un efect de lovitură electromagnetică împotriva țărilor NATO, amintește topwar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091