Hot News
Investitorii străini vor putea obține mai ușor permis de ședere în Rusia începând cu 11 ianuarie
14/01
File de istorie: 80 de ani de la Bătălia de la Stalingrad. Principalele etape (III)
14/01

Military Watch: Tancurile occidentale nu sunt bune în Ucraina din cauza caracteristilor lor

Foto: UK Ministry of Defence/ Izvestia

Tancurile germane și britanice, Leopard 2 și Challenger 2, nu sunt potrivite pentru Ucraina și nu vor oferi niciun ajutor Kievului pe câmpul de luptă, chiar dacă vor fi furnizate de țările occidentale. După cum scrie publicația Military Watch, motivul constă în întreținerea complicată a vehiculelor și în ineficiența lor în luptă, relatează Izvestia.

„Ambele tancuri sunt cosiderabil mai grele decât cele folosite în prezent de Forțele Armate ale Ucrainei (AFU) și vor avea nevoie de mult mai mult combustibil și de mai multă întreținere. Greutatea lor le face mai puțin potrivite pentru operațiuni pe drumuri înguste sau în orașe”, se explică în articol.

În plus, autorii arată că, pentru că aceste tancuri nu dispun de încărcătoarer automate, va fi nevoie de echipaje cu o treime mai mari decât cele de pe tancurile de concepție sovietică.

Se precizează, de asemenea, că reputația acestor vehicule este „iremediabil pătată”, deoarece chiar și generalii turci au descris drept ”dureroasă” experiența utilizării acestor vehicule.

După cum menționează Izvestia, la 12 ianuarie, ambasadorul ucrainean la Londra, Vadim Pristaiko, a declarat că Ucraina are nevoie de mii de tancuri de la aliații săi occidentali, iar Kievul ar dori să primească astfel de tehnică de luptă. Potrivit spuselor sale, țara are nevoie, în special, de tancuri britanice Challengers, americane Abrams și germane Leopard. Ambasadorul a menționat că tehnica de luptă din epoca sovietică, de care dispune Kievul, este învechită.

Cu o zi înainte, la 11 ianuarie, publicația Politico a anunțat, citând oficiali germani anonimi, că cancelarul german Olaf Scholz nu se grăbește să ia o decizie privind livrarea de tancuri Leopard în Ucraina înainte ca SUA să dea dovadă de inițiativă în această chestiune. Între timp, guvernul britanic a confirmat că analizează posibiliatea de a trimite în Ucraina tancuri Challenger-2. În schimb, Washingtonul nu se grăbește să pună la dispoziția Kievului tancuri Abrams, potrivit Politico.

În aceeași zi, președintele polonez, Andrzej Duda, a declarat că Polonia va trimite în Ucraina o companie de tancuri Leopard în cadrul coaliției internaționale. Se știe că, în țările NATO, o astfel de companie numără 14 tancuri. La rândul său, ziarul german Die Welt a relatat că propunerea Poloniei de a furniza Ucrainei tancurile germane Leopard ocolind Germania ar fi o insultă la adresa cancelarului Scholz.

Anterior, la 8 ianuarie, ministrul german al economiei, Robert Habek, nu a exclus posibilitatea de a trimite tancuri Leopard în Ucraina. Tancurile Leopard sunt vehicule mai serioase și mai eficiente decât vehiculele de luptă pentru infanterie Marder, primite anterior de Kiev din partea Berlinului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068