Hot News
Oficial elvețian, despre soarta activelor rusești înghețate în Țara cantoanelor
23/01
Klupov: Cum se explică succesul înregistrat de grupul Wagner, lângă Artiomovsk
23/01

Primarul Moscovei: Capitala rusă are unul dintre cele mai mari parcuri de autobuze electrice din lume

Foto: sport-wifi.ru

La sfârșitul anului trecut, numărul de autobuze electrice care circulă în Moscova a ajuns la 1.050 de unități, care deservesc 79 de trasee orășenești, a anunțat primarul Serghei Sobianin pe blogul său personal, relatează Komsomolskaia pravda.

Edilul Capitalei ruse a precizat că, în 2022, de transportul ecologic modern s-au folosit peste 117 milioane de pasageri, iar de la intrarea lui în funcțiune – 276 de milioane de călători.

„Astfel, în numai 4 ani de când au fost livrate primele vehicule, parcul de autobuze electrice al capitalei a devenit unul dintre cele mai mari din lume”, a subliniat Sobianin.

În prezent, circa 8500 de specialiști sunt implicați în producția de autobuze electrice. Mașinile sunt achiziționate pe bază de contracte pe ciclu de viață, când producătorul își asumă în totalitate întreținerea tehnică pe o perioadă de 15 ani. Din acest motiv, locurile de muncă sunt protejate de diverse schimbări din mediul de afaceri.

Între 2023 și 2024, aproximativ 1.000 de autobuze electrice noi sunt așteptate să ajungă în capitală, cam 500 pe an. Parcul de autobuze electrice aproape că se va dubla.

Sobianin a reamintit că în 2022, după deschiderea parcului de autobuze electrice „Krasnaia Pahra”, autobuze electrice au apărut patru trasee între щкфжгд Troitsk și cele mai apropiate așezări, iar un al patrulea ajunge până la metroul „Tioplîi Stan”. Parcul este proiectat pentru 300 de mașini, cu 34 de stații de încărcare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875177