Hot News
Lech Walesa: Acum este unica șansă de a se răfui cu Rusia
26/01
Gates îi compătimește pe ucraineni din cauza guvernului Zelenski, ”cel mai rău”din lume
27/01

Un corespondent de război a descris o posibilă bătălie generală în Ucraina

Foto: banki.loans

Corespondentul de război Aleksandr Sladkov a estimat că bătălia generală din Ucraina ar putea fi lupta pentru Odessa, relatează Lenta.ru.

„Mizele vor fi mari: în cazul unui succes, vom rupe complet Ucraina de Marea Neagră, privând-o de statutul de țară maritimă și iată cum ajungem până în Transnistria”, a descris corepondentul de război un posibil scenariu.

În opinia sa, un asalt asupra orașului Odessa până la începutul lunii mai va decide totul în derularea operațiunii militare speciale din Ucraina. „Aici dispunem de un spectru larg de manevre aici, iar flota noastră ar putea cere satisfacție pentru crucișătorul ”Moskva”, iar pușcașii marini vor știe să demonstreze varianta clasică utilizării lui”, nu a exclus Sladkov.

El consideră că există premise pentru o asemenea variantă de evoluție a evenimentelor. Sladkov a subliniat că Rusia acumulează potențial, în timp ce potențialul inamicului este în scădere.

„Dacă aruncăm o privire în istoria militară rusă, vedem Stalingradul și Borodino. Mai întâi mari bătălii decisive, după care nu mai puțin glorioase pentru noi, dar rușinoase pentru francezi, luptele de la Berezina, și pentru nemți, la Berlin”, a concluzionat corespondentul de război.

În decembrie 2022, șeful interimar al Republicii Populare Donețk (DNR), Denis Pușilin, a declarat că Odessa și Cernigov trebuie eliberate. „Dacă luăm alte orașe rusești – Cernigov și Odessa, alte așezări, care, consider că trebuie eliberate, eu cred că nu ne vom lipsi de ele”, a îndemnat el.

Evaluând probabilitatea ca aceste teritorii să intre în componența Rusiei, reprezentantul Kremlinului, Dmitri Peskov, a subliniat că „totul depinde de alegerea cetățenilor, de decizia poporului”. El a reamintit că prioritatea în acest moment este protejarea locuitorilor din republicile Donbassului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875201