Hot News
Fapte eroice nemuritoare: 80 de ani de la victoria Armatei Sovietice la Stalingrad
26/01
Un corespondent de război a descris o posibilă bătălie generală în Ucraina
26/01

Lech Walesa: Acum este unica șansă de a se răfui cu Rusia

Foto: smotrim.ru

Varșovia și Berlinul au oportunitatea de a se ”răfui” cu Rusia și China, scrie publicația Fakt, citând o declarație a fostului președinte al Poloniei, Lech Walesa (în imagine).

”Nemților trebuie să li se explice că întotdeauna au fost probleme cu Rusia, iar noi, polonezii, știm în mod deosebit acest lucru și, de aceeea, avem șansa în această generație de a ne răfuim cu Rusia. Nu vom mai avea o astfel de șansă”, a afirmat politicianul.

Walesa a făcut în repetate rânduri declarații rusofobe. Astfel, el a propus ca Rusia să fi ”fărâmițată”, iar populația ei redusă până la 50 de milioane de oameni. El a mai sugerat ca Moscova să fie cucerită din cauza situației din Ucraina.

După cum a remarcat reprezentanta oficială a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, ideile exprimate de fostul președinte polonez seamănă cu visele naționalistului ucrainean Cikatilo, un maniac, care, între a reduce fizic populația și a-i mânca pe dezmembrați, visa să „trăiască ca în Polonia”.

Oleg Morozov, membru al Dumei de Stat din partea partidului Rusia Unită, comentând vorbele lui Walesa, a spus că acesta transmite frica față de Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875064