Hot News
MAE rus: Țări africane vor să adere la BRICS
04/02
Prin criza ucraineana se prefigurează doi poli de putere globală: Occidentul Colectiv și Majoritatea Mondială
04/02

Ministrul de Interne al Turciei acuză: SUA conduc Europa

Ministrul de Interne al Turciei, Suleyman Soylu/ Foto: geopolitika.ru

Ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, a acuzat Statele Unite că guvernează Europa și le-a cerut ca, prin acțiunile lor, să nu încerce să agite apele în republică, relatează agenția TASS.

„Fiecare ambasador american își pune întrebarea cum poate el să facă rău Turciei. De-a lungul anilor, asta a fost una dintre principalele nefericiri ale Turciei. El îi adună pe alți ambasadori și încearcă să le dea sfaturi. Același lucru fac ei și în Europa, ambasada americană conduce Europa”, a declarat șeful ministerului de Interne de la Ankara. ”S-au gândit ce ar putea proiecta ei în Turcia, dar un om le-a stricat jocul, și anume [președintele] Recep Tayyip Erdogan. Îi spun aici ambasadorului american că știu căror jurnaliști le-a dat misiuni. Luați-vă mâinile murdare de pe Turcia, știu clar pașii pe care i-ați făcut și cum vreți să agitați apele în Turcia”.

Vineri, ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a acuzat o serie de țări occidentale, care și-au închis consulatele în republică din cauza amenințărilor la adresa securității, de nerespectarea angajamentelor asumate în cadrul Alianței.

Anterior, șefii misiunilor diplomatice au fost convocați la Ministerul de Externe al Turciei, inclusiv cei ai statelor care și-au suspendat consulatele generale (Belgia, Franța, Germania, Italia, Țările de Jos, Suedia, Elveția, Marea Britanie și SUA). Ministerul de Externe a subliniat că securitatea tuturor instituțiilor diplomatice din Turcia a fost asigurată în baza acordurilor internaționale. De asemenea, ambasadorilor li s-a atras atenția asupra necesității cooperării în combaterea terorismului. Ministerul de Externe a subliniat că abordarea adoptată de țările occidentale servește intereselor organizațiilor teroriste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068