Hot News
Ambasadei SUA i s-a cerut să nu se mai amestece în treburile Rusiei
08/02
Oficial DNR: Forțele de securitate ale Ucrainei au împușcat mercenari polonezi la Ugledar
08/02

Lavrov: fostele metropole ar trebui să-și cunoască locul

Screenșot: Rambler

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că toate fostele metropole ar trebui să-și cunoască locul și să înțeleagă că „lumea s-a schimbat”. Potrivit RIA Novosti, șeful diplomației ruse a spus acest lucru la o conferință de presă în timpul vizitei sale în Mali (în imagine).

Lavrov a menționat că Moscova, împreună cu Mali și marea majoritate a țărilor africane, consideră că fostele metropole ar trebui să uite cum au colonizat și exploatat Africa. El le-a îndemnat să „se obișnuiască” cu faptul că declarația din 1960 privind acordarea independenței țărilor și popoarelor coloniale nu a fost o imitație a diplomației, ci un document aprobat în unanimitate de ONU.

„De aceea, fostele metropole trebuie să respecte deciziile luate pe o bază universală și, de fapt, să-și cunoască locul în formatul actual de dezvoltare a relațiilor internaționale”, a spus el.

Amintim că marți, 7 februarie, Lavrov a sosit în Mali într-o vizită de lucru. La Bamako, ministrul rus are programate discuții cu ministrul de externe al țării, Abdoulaye Diop, precum și o întâlnire cu președintele Mali în perioada de tranziție, Assimi Goita, transmite Rambler.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875164