Hot News
Lavrov: fostele metropole ar trebui să-și cunoască locul
08/02
Global Times: NATO pregătește un plan de criză de tip ucrainean în regiunea Indo-Pacific
08/02

Oficial DNR: Forțele de securitate ale Ucrainei au împușcat mercenari polonezi la Ugledar

Polonia este liderul absolut în numărul de mercenari trimiși în Ucraina/ Foto: topwar.ru

Trupele ucrainene din Ugledar au împușcat un grup de mercenari polonezi, a anunțat expertul militar și politic Ian Gaghin, consilier al șefului interimar al Republicii Populare Donețk (DNR), citat de agenția TASS.

„Conform informațiilor noastre, în noaptea de duminică spre luni, unitățile ucrainene au împușcat, la Ugredar, un grup de militari străini, probabil polonezi. În ultimele săptămâni, confruntările dintre unitățile ucrainene și poloneze s-au întețit. Acest lucru este dovedit de datele serviciilor de informații, inclusiv de interceptările radio”, a spus consilierul.

Gaghin a adăugat că despre conflicte serioase între mercenarii polonezi și militarii ucraineni au vorbit și unii dintre prizonierii de război reținuți lângă Ugledar în ultimele câteva zile.

În ianuarie, s-a anunțat că, pe direcția Gorlovka, forțele de securitate ale DNR au înregistrat în comunicațiile radio schimburi de replici dure între soldații ucraineni și mercenarii polonezi.

În noiembrie 2022, locotenent-colonelul în retragere al Miliției Populare a Republicii Lugansk, Andrei Marociko, a declarat că dezacordurile dintre armata ucraineană și mercenarii polonezi cresc, situații care, uneori, degenerează în bătăi și chiar schimburi de focuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875062