Hot News
WP: SUA coordonează atacurile cu rachete HIMARS împotriva pozițiilor rusești
11/02
A crescut producția de proiectile ”Krasnopol” de mare precizie împotriva tancurilor NATO
11/02

China a cerut Statelor Unite explicații după articolul lui Hersh despre Nord Stream

Nava de debarcare din clasa Wasp USS Kearsarge în timpul exercițiului BALTOPS 22 în Marea Baltică/ Foto: AFP/ ria.ru

Statele Unite trebuie să dea explicații în fața comunității mondiale în cazul în care ancheta jurnalistului Seymour Hersh cu privire la Nord Stream corespunde realității, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului chinez de Externe, Mao Ning, relatează RIA Novosti.

„Am acordat atenția cuvenită articolului respectiv”, a spus diplomatul. Potrivit acesteia, exploziile de la gazoductele Nord Stream au avut un impact negativ grav asupra pieței mondiale a energiei și asupra mediului ecologic global.

Mao Ning a subliniat că Washingtonul ar trebui să suporte responsabilitatea pentru acțiunile sale inacceptabile în cazul în care concluziile lui Hersh se confirmă.

Marți, jurnalistul american Seymour Hersh, laureat al Premiului Pulitzer, a publicat un articol despre investigația sa privind exploziile de la cele două conducte de gaze. În articol se arată că atacul asupra Nord Streams a fost organizat de Statele Unite cu ajutorul aliaților NATO.

Potrivit versiunii lui Hersh, în vara anului trecut, în timpul exercițiilor Baltops, scafandrii americani au plantat material explozibil, activat de norvegieni trei luni mai târziu. Președintele american Joe Biden a decis să saboteze Nord Stream după mai bine de nouă luni de dezbateri secrete cu echipa sa pentru securitate națională, afirmă Hersh. Mai târziu, Pentagonul a declarat pentru RIA Novosti că Statele Unite nu au nimic de-a face cu explozia de anul trecut a gazoductelor rusești.

Atacurile teroriste asupra Nord Stream 1 și Nord Stream 2 au avut loc pe 26 septembrie, când a fost descoperită imediat o scurgere de gaz în patru locuri ale gazoductelor rusești care traversează Marea Baltică. Suedia, Danemarca și Germania fac investigații, dar care nu au condus, deocamdată, la nici un rezultat concret. Kremlinul a definit incidentul drept un act de terorism internațional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875061