Hot News
Președintele Putin a subliniat rolul diplomaților în dejucarea planurilor Occidentului de izolare a Rusiei
11/02
China a cerut Statelor Unite explicații după articolul lui Hersh despre Nord Stream
11/02

WP: SUA coordonează atacurile cu rachete HIMARS împotriva pozițiilor rusești

Foto: golosagorodov.info

Armata americană coordonează atacurile lansate de Forțele Armate ale Ucrainei (AFU) cu sistemul de rachete HIMARS împotriva pozițiilor ruse, au scris editorialiştii cotidianului The Washington Post, Isabbele Khurshudyan, Dan Lamotte, Shane Harris și Paul Sonne, relatează RIA Novosti.

„Oficialii ucraineni declară că au nevoie de coordonatele furnizate sau confirmate de Statele Unite și de aliații lor pentru marea majoritate a atacurilor care folosesc sisteme avansate de rachete americane. Este o practică necunoscută anterior, care demonstrează rolul tot mai serios și mai intens al Pentagonului în conflictul din Ucraina”, au declarat jurnaliştii.

Editorialiștii au asigurat că această informație a fost confirmată de trei oficiali ucraineni de rang înalt, precum și de oficiali din Statele Unite.

În articol se afirmă că AFU nu lansează „aproape niciodată” atacuri fără coordonatele concrete furnizate de militarii americani staționați într-una dintre țările europene, al cărei nume nu este dezvăluit. Jurnaliștii au subliniat că este vorba despre date pentru „atacuri asupra pozițiilor rusești” cu folosirea sistemelor americane de rachete cu lansare multiplă HIMARS și M270 MLRS.

„Un înalt oficial ucrainean a descris astfel procesul de țintire: forțele armate ucrainene stabilesc țintele și locul asupra căruia vor să lanseze atacul, această informație este apoi trimisă comandanților superiori care trimit partenerilor americani o solicitare pentru coordonate mai precise. Potrivit oficialului, americanii nu oferă întotdeauna coordonatele cerute, situație în care trupele ucrainene nu deschid focul”, se arată în articol.

Sursa ziarului a mai adăugat că întreaga operațiune se realizează cu ajutorul „echipamentului american aflat pe teritoriul uneia dintre țările NATO” și a numit acest proces „foarte operațional”.

Rusia a subliniat în mod repetat că Alianța Nord-Atlantică este țintită pe confruntarea, exprimându-și îngrijorarea cu privire la acumularea forțelor sale în Europa. Moscova a avertizat, de asemenea, că ajutorul militar occidental nu este de bun augur pentru Ucraina și nu face decât să prelungească conflictul, iar transporturile de armament devin o țintă legitimă pentru armata rusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875082