Hot News
„Vreți să muriți?” Mesajul unui agent american pentru Polonia
02/03
Lukașenko și Xi Jinping au adoptat o declarație privind parteneriatul strategic multilateral
02/03

MAE rus: Provocarea Kievului ar putea avea loc nu departe de Transnistria

Purtătoarea de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova/ Foto: Serviciul de presă al MAE Rus/ TASS

Rusia este îngrijorată de informația potrivit căreia acțiunea provocatoare a Kievului, ce are în vedere folosirea unor materiale radioactive, ar putea avea loc în apropiere de Transnistria, după cum indică starea de tensiune tot mai încordată din jurul regiunii, se arată într-un comentariu al purtătoarei de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova, informează cotidianul Vzgliad.

Din declarația ei de pe site-ul ministerului reiese că Ministerul Apărării a atras atenția asupra unei provocări care este în curs de pregătire de regimul de la Kiev cu scopul de a acuza armata rusă că atacă obiective cu risc ridicat de radiații, ceea ce ar putea duce la scurgeri de substanțe radioactive și la contaminarea zonei.

„Nu poate să nu trezească îngrijorare faptul că astfel de evenimente se întâmplă în imediata apropiere a Transnistriei, în jurul căreia regimul de la Kiev escaladează starea de tensiune”, a subliniat diplomatul.

De asemenea, ea a îndemnat organizațiile internaționale de profil să acorde o atenție sporită acestor informații și a avertizat „regimul de la Kiev și sponsorii lui occidentali” în legătură cu orice acțiuni ce pun în pericol viața și sănătatea a mii de civili.

Potrivit informațiilor ministerului, pentru aducerea materialelor radioactive în Ucraina, regimul de la Kiev putea folosi porturile din regiunea Odessa, care au fost implicate în acordul cu cereale.

„Involuntar se ridică întrebarea dacă nu cumva aceste porturi, chiar coridorul umanitar în ansamblul lui, sunt folosite în alte scopuri.” – a conchis Zaharova.

Anterior, Ucraina a recunoscut că Forțele Armate ale Ucrainei au concentrat trupe de-a lungul frontierei cu Transnistria. Kremlinul a descris situația din jurul Transnistriei ca fiind un motiv de îngrijorare.

Vzgliad amintește că fostul președinte moldovean Igor Dodon a estimat că armata ucraineană ar putea ataca Transnistria nerecunoscută cu acordul președintelui republicii, Maia Sandu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874968