Hot News
Ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, despre motivele începerii operațiunii militare speciale în Ucraina și alte subiecte (II)
09/03
Reuters: Acordurile petroliere dintre India și Rusia subminează supremația dolarului
09/03

Un expert consideră „ridicolă” versiunea că Nord Stream a fost aruncat în aer cu ajutorul unui iaht

”O grupare pro-ucraineană”/ Foto: new.topru.org

Doar specialiști militari ai marilor puteri puteau să comită atacurile teroriste asupra conductelor de gaze rusești, a declarat Xavier Moreau, expert StratPol, relatează RIA Novosti.

Se menționează că presa occidentală a publicat, în ultimul timp, mai multe articole despre atacurile teroriste asupra celor două conducte Nord Stream. Respectivele materiale promovează versiunea conform căreia gazoductele au fost aruncate în aer de răuvoitori necunoscuți – ”o grupare pro-ucraineană” – care au ajuns la locul faptei la bordul unui iaht închiriat.

„Versiunea unui atac terorist în Marea Baltică este ridicolă”, a subliniat Moreau.

În opinia expertului, autorii acestei versiunii îi consideră, probabil, excesiv de naivi pe germani, pe europeni și întreaga planetă.

Analistul a reamintit că, în cadrul anchetei privind atentatele, cercetătorii suedezi au vorbit despre o putere mare a dispozitivului exploziv. Potrivit datelor lor, el a echivalat cu 100 de tone de TNT.

În plus, a explicat Moreau, conductele reprezintă construcții foarte puternice. Sunt alcătuite din oțel, dintr-un înveliș protector multistrat și beton armat.

Potrivit acestuia, numai flotele SUA, Rusiei și ale celorlalte mari puteri ale lumii puteau distruge gazoductele aflate la o adâncime de 55 de metri. Navele de război ucrainene sau poloneze nu sunt capabile să facă acest lucru, a concluzionat analistul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875047