Hot News
Filmul ”În bătaia soarelui” (VIDEO)
12/03
„Ce s-ar întâmpla dacă s-ar tăia cablurile de internet transatlantice?” NATO se teme de submarinele rusești
12/03

Istoricul francez care a prezis destrămarea URSS a indicat următorul obiectiv al lui Putin

Foto: fbm.ru

Occidentul a provocat conflictul din Ucraina, dar a subestimat forța Rusiei, iar acum NATO este în mare pericol, a declarat istoricul francez Emmanuel Todd pe canalul YouTube al ziarului Le Figaro, scrie RIA Novosti.

Gazda emisiunii ”Point de vue” a încercat să își provoace invitatul, susținând că Vladimir Putin este un agresor. Todd a explicat însă că Occidentul va regreta aventura ucraineană, deoarece următorul obiectiv al Kremlinului va fi slăbirea Alianței.

„Rusia are șanse bune să iasă învingătoare din această situație. <…> Acum rușii fac totul pentru a opri NATO, dar oamenii din Occident nu văd pur și simplu amploarea întregii probleme”, a spus el.

Potrivit expertului, Washingtonul a împins Moscova să ia măsuri preventive când a început să înarmeze ucrainenii după modelul armatelor Alianței Nord-Atlantice.

În plus, neoconservatorii americani au sperat să distrugă economia rusă cu ajutorul sancțiunilor.

„S-a întâmplat exact invers și vedem că Rusia ripostează mai bine decât ne-am fi putut imagina”, a adăugat Todd.

În același timp, aparatului industrial al Statelor Unite și țărilor europene nu le mai ajung capacitățile pentru a continua să producă muniții pentru armata Ucrainei, a conchis specialistul.

Emmanuel Todd este antropolog, istoric, eseist, prognosticator și autor a numeroase cărți. Unele dintre lucrările sale, cum ar fi „Iluzia economică” și „După imperiu”, au devenit de bază în studiul științelor sociale. În 1976, a prezis dezintegrarea Uniunii Sovietice în cartea sa „Prăbușirea finală”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078