Hot News
Putin și Xi Jinping au semnat declarații privind cooperarea economică și adâncirea parteneriatului
21/03
Cum au decurs discuțiile dintre Vladimir Putin și Xi Jinping. Principalele declarații
22/03

Xi Jinping a declarat că vizita sa în Rusia corespunde logicii istorice

Președintele Chinei, Xi Jinping, și premierul rus Mihail Mișustin/ Foto: edition.cnn.com

Președintele Chinei, Xi Jinping, a declarat marți că vizita sa în Rusia corespunde logicii istorice, cele două țări fiind partenere strategice, relatează agenția TASS.

„Am ales Rusia pentru prima vizită în străinătate a conducătorului Chinei. Acest lucru corespunde logicii istorice, deoarece suntem cele mai mari puteri vecine și suntem parteneri strategici multilaterali”, a spus oaspetele la întrevederea cu premierul rus, Mihail Mișustin.

Xi Jinping a subliniat că, de-a lungul acestor ani, relațiile dintre Beijing și Moscova „au rezistat testului diferitelor întorsături și, cu timpul, au devenit mai puternice”. „Acesta este motivul pentru care, fără îndoială, Rusia a devenit prima mea alegere [pentru o vizită de stat] după alegeri”, a punctat liderul chinez.

La 10 martie, la prima sesiune a celui de-al 14-lea Congres Național al Reprezentanților Poporului (Parlamentul) din China, Xi Jinping a fost reales în funcția de președinte al Partidului Comunist Chinez pentru un al treilea mandat din cinci ani, ceva fără precedent în istoria țării. În martie 2013, după preluarea primului său mandat, Xi Jinping a efectat prima sa vizită de stat tot în Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093