Hot News
Putin l-a felicitat pe Lukașenko cu ocazia Zilei Unității Popoarelor Rusiei și Belarusului
02/04
Grîzlov: Armele nucleare din vestul Statului Unional vor spori securitatea acestuia
03/04

Șeful Uniunii Ziariștilor din Rusia a legat moartea lui Tatarski de vânătoarea de corespondenți de război a regimului de la Kiev

Corespondentului de război Vladlen Tatarski/ Foto: VKontakte

Referindu-se la moartea corespondentului de război Vladlen Tatarski, șeful Uniunii Ziariștilor din Rusia, Vladimir Soloviov, a declarat că vânătoarea corespondenților de război de către regimul de la Kiev a fost anunțată demult, explozibilul fiind stilul trupelor ucrainene, relatează RIA Novosti.

Duminică, la Sankt-Petersburg, s-a produs o explozie la o cafenea situată pe faleza Universitetskaia, soldată cu moartea unei persoane, care s-a dovedit a fi corespondentul de război Vladlen Tatarski (pe numele său adevărat Maksim Fomin). Potrivit guvernatorului orașului, Aleksandr Beglov, 25 de persoane au fost rănite de deflagrație, 19 au fost spitalizate, autoritățile acordă tot ajutorul necesar. După cum a declarat o sursă a agenției RIA Novosti, se presupune că dispozitivul exploziv a fost adus de una dintre participantele la eveniment (întâlnirea ziaristului cu cititorii – n.r.) într-o cutie unde se afla o statuetă, cadou pentru Tatarski. A fost deschis un dosar penal sub acuzația de omor deosebit de grav.

„Putem spune că vânătoarea corespondenților de război de către regimul de la Kiev a fost anunțată de mult, amplasarea de explozibil fiind stilul armatei ucrainene, așa a murit și Daria Dughina. Serviciile speciale nu au stabilit încă, dar până acum, după toate indiciile, este vorba de un act de terorism, când tânăra a adus statueta și i-a înmânat-o lui Tatarski, după care s-a produs explozie”, a declarat Soloviov.

Soloviov a menționat că este o tragedie și a exprimat condoleanțele familiei și colegilor. În plus, Soloviov le-a cerut tuturor colegilor să fie atenți și a precizat că astfel de metode sunt folosite pentru a-i speria, a-i frânge și distruge pe jurnaliști prin toate mijloacele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068