Hot News
Ucrainenii, sfătuiți de Arestovici să-și schimbe președintele
08/04
Ministerul Apărării al Rusiei a acuzat Kievul că pregătește o provocare cu folosirea armelor chimice
08/04

Rusia continuă să dezvolte arme antisatelit pe baza avionului de transport IL-76 și a interceptorului MiG-31

Foto: topwar.ru

Revista ”Voennaia mîsl”, editată de Ministerul rus al Apărării, a publicat un articol referitor la dezvoltarea și perfecționarea, în Rusia, a unor sisteme de luptă antisatelit. În materialul respectiv sunt analizate, cu precădere, sistemele de aviație care intră în această categorie, relatează topwar.ru.

Publicația ”Voennaia mîsl” scrie despre lucrările în curs de desfășurare privind dezvoltarea unor sisteme antisatelit precum IL-76, înarmat cu laser de luptă, precum și MiG-31D, dotat cu rachetă antisatelit.

Prima variantă de arme antisatelit va fi mai eficientă în condițiile unui plafon de nori dens și aflat la joasă altitudine, deoarece un laser de luptă cu staționare terestră ar putea întâmpina anumite probleme în acest caz.

Sistemul bazat pe avionul de vânătoare-interceptare MiG-31 a fost botezat ”Kontakt”, iar cel bazat pe avionul de transport IL-76 a primit denumirea ”A60 Sokol-Eșelon” (cu referire la denumirea din nomenclatorul sistemelor laser de luptă).

Se precizează faptul că Rusia dispune de sistemul laser de luptă ”Peresvet”, care este un sistem mobil terestru de distrugere a țintelor aeriene și spațiale.

Merită menționat că, în general, este vorba de transpunerea în practică a unor idei și proiecte sovietice. În special, încă din prima jumătate a anilor ’80, în URSS se lucra la un sistem de distrugere a sateliților de joasă altitudine, sistem conceput pe baza avionului MiG-31D, echipat cu rachetă ”Kontakt”. În zilele noastre, sistemul primește „o dotare” modernă pentru o distrugere mai eficientă a țintelor.

Topwar.ru amintește că, anterior, MAE rus a observat că, beneficiind de ajutorul specialiștilor occidentali, Ucraina încearcă să acționeze asupra sateliților de comunicații ruși. În aceste condiții, Rusia a reamintit că aceste eforturi ar putea fi o „stradă cu două sensuri”, având în vedere că Rusia deține, de asemenea, mijloace de luptă împotriva sateliților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091