Hot News
Ministerul rus al Apărării: La programele militare și biologice ale SUA din Ucraina au participat străini
08/04
Rusia continuă să dezvolte arme antisatelit pe baza avionului de transport IL-76 și a interceptorului MiG-31
08/04

Ucrainenii, sfătuiți de Arestovici să-și schimbe președintele

Foto: Biroul președintelui Ucrainei

Volodimir Zelenski (în imagine) nu a reușit să scape Ucraina de corupție, iar pentru îndeplinirea acestei misiuni, țara trebuie condusă de altă persoană, a declarat fostul consilier al șefului Biroului președintelui, Aleksei Arestovici, într-un interviu acordat jurnalistei Iulia Latînina și publicat pe canalul acesteia de YouTube, relatează RIA Novosti.

Jurnalista l-a întrebat pe Arestovici dacă Varșovia ar putea salva Ucraina de corupți, dacă cele două țări vor deveni un stat unitar. „Ucraina are nevoie doar de un singur lucru, <…> și anume ca la putere să vină o persoană care să nu fure. Dacă ea nu va fura, nici altora nu le va permite. Din păcate, până acum nu am avut norocul ăsta”, a spus el.

Întrebat, în context, de ce Zelenski nu poate fi un astfel de conducător, ucraineanul a amintit că actualul președinte nu a reușit nici până acum să combată corupția, deși conflictul putea fi un motiv bun pentru adoptarea de ”măsuri extraordinare” pentru rezolvarea problemei.

„Dar, după cum putem vedea, nu s-a mers până la capăt în această chestiune, ca să ne exprimăm elegant”, a conchis el.

De când a demisionat din funcția de consilier al șefului biroului prezidențial, Arestovic face frecvent declarații dure. De exemplu, la sfârșitul lunii ianuarie, el a definit imnul ucrainean drept „o sursă de dezastru național”, deoarece formularea „ne dăm sufletul și trupul” înseamnă, de fapt, că ucrainenii sunt gata să lupte până când vor muri cu toții.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Un sfat bun, dar din păcate nu depinde de ei. Abia când sforile marionetei se uzează, cei care le trag vor arunca tot mecanismul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875208