Hot News
Marea Neagră – O istorie geopolitică în imagini
13/04
Peskov a respins ideea de a face din Marea Neagră ape NATO
13/04

La ONU se discută despre funcționarea băncilor rusești în sistemul SWIFT

Foto: work.vk.com

ONU discută cu părțile care răspund de problemele privind conectarea băncilor rusești la sistemul SWIFT, a anunțat reprezentantul oficial al Secretarului General al organizației mondiale, Stéphane Dujarric, relatează agenția Rambler.

„Faptul că o serie de instituții financiare rusești, dacă nu toate, nu sunt în sistemul SWIFT complică, evident, lucrurile. Discutăm acest lucru cu persoane corespunzătoare, care răspund de SWIFT, cu europeni și cu alții”, a declarat el.

„Există o serie de probleme care sunt în puterea noastră, sunt foarte puține. Iar această problemă nu este una dintre ele. Secretarul general al ONU nu are nici o prerogative în privința sistemului SWIFT, nu are nicio autoritate asupra statelor membre care impun sancțiuni unilaterale”, a spus el. – Secretarul general nu are autoritate asupra companiilor de asigurări, asupra companiilor de transport, nu le poate spune ce să facă”.

Potrivit reprezentantului secretarului general, ONU este în contact cu sectorul privat al economiei, cu guvernele, cu UE și cu alții pentru a asigura aplicarea acordurilor de înțelegere reciprocă convenite cu Rusia în privința exporturilor de alimente și îngrășăminte rusești care fac parte din acordul cerealier.

„Motivația noastră este de a ne asigura că țările nevoiașe au acces la aceste alimente și îngrășăminte care nu sunt supuse sancțiunilor”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093