Hot News
„Mireasa mortului”: Filmul regizorului român Cornel Gheorghiță participă la Festivalul Internațional de Film de la Moscova
26/04
Putin a semnat decretul privind măsurile de răspuns în cazul confiscării activelor rusești
26/04

Ambasada Rusiei în Marea Britanie: Occidentul a pregătit pentru Ucraina rolul de groapă de gunoi radioactivă

Foto: m.dzen.ru

Ambasada Rusiei în Marea Britanie a comentat declarația ministerului britanic al Apărării referitoare la trimiterea în Ucraina de obuze, inclusiv cu uraniu sărăcit, pentru tancurile Challenger 2. Misiunea diplomatică a Federației Ruse este convinsă că Londra s-a înscris pe drumul escaladării conflictului, relatează Kommersant.

Ambasada Rusiei a calificat drepet cinice declarația ministrului adjunct al Apărării, James Heappey, potrivit cărora Londra nu este obligată să supravegheze modul în care armata ucraineană folosește aceste obuze. Potrivit părții ruse, autoritățile britanice nu trebuie să „se amăgească singure cu speranțe iluzorii” că „vor reuși să scape basma curată” din asta”, ”transferând responsabilitatea pentru crimele comise de ele pe umerii protejaților lor de la Kiev”.

„Acum a devenit definitiv clar că Occidentul a pregătit pentru această țară (Ucraina, n.r. Kommersant) nu doar rolul de poligon militar antirus, ci și de ”cimitir” radioactiv, cu toate gravele consecințe care decurg pentru sănătatea locuitorilor, pentru mediul înconjurător din regiune”, se arată în comunicatul de presă al ambasadei Rusiei.

Marea Britanie a anunțat în martie că intenționează să trimită în Ucraina obuze cu uraniu sărăcit, definite drept componente standard a muniției de perforare. NATO a considerat astfel de livrări ca fiind în conformitate cu dreptul internațional. Ministerul rus al Apărării a spus că utilizarea unei astfel de muniții ar provoca daune ireparabile sănătății militarilor ucraineni și populației civile. Președintele rus Vladimir Putin este convins că astfel de arme sunt periculoase și pentru mediul înconjurător.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    În general, țările din Europa de Est sunt folosite ca o ladă de gunoi pentru tot felul de deșeuri periculoase trimise de Occidentul atât de ,,civilizat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875126