Hot News
Noii „americani urâți”*
08/05
Transnistria cere Rusiei să crească numărul forțelor de menținere a păcii
08/05

Ombudsmanul ucrainean a prezentat dorința drept realitate

20 aprilie 2023. Noul asalt al poliției ucrainene asupra Lavrei Kiev-Pecerskaia/ Foto: kherson-news.ru

Eparhia Hmelnițki a Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice și-a exprimat dezacordul față de declarațiile comisarului pentru drepturile omului din Rada Supremă a Ucrainei, Dmitri Lubinț, potrivit cărora nu au existat încălcări ale drepturilor omului pe durata trecerii bisericilor de la Biserica Ortodoxă Ucraineană la Biserica Ortodoxă a Ucrainei (PCU), relatează Smotrim.ru.

În articolul postat pe canalul său de pe rețeaua Telegram, Eparhia subliniază că aceste ”treceri pașnice” se produc sub formă de minting și cu frecventa ignorare a voinței exprimate a membrilor comunității religioase care doresc să rămână în cadrul Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice. Adesea, ele sunt inspirate de reprezentanți ai autorităților locale.

Ca urmare a acestor „treceri”, bisericile rămân adesea goale sau sigilate. Eparhia a calificat drept bizare declarațiile lui Lubineț potrivit cărora drepturile credincioșilor sunt protejate de lege și că statul este deschis și tolerant față de toate religiile.

Potrivit reprezentanților Bisericii Ortodoxe Ucrainene, încălcări ale drepturilor omului au avut loc în regiunea Khmelnițki, unde credincioșii au fost forțați să se adreseze ambasadorilor extraordinari și plenipotențiari ai țărilor europene, precum și coordonatorului sistemului ONU în Ucraina și ambasadorului reprezentanței Uniunii Europene.

Clerul și credincioșii Eparhiei Hmelnițki au avut o întâlnire cu reprezentanții misiunii ONU de monitorizare a drepturilor omului în Ucraina și au vorbit despre violența fizică și amenințările cu care s-au confruntat în timpul confiscărilor forțate de biserici.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    În cazul de față, fiind vorba de credință, nu mi-aș pune nădejdea și n-aș avea încredere în nici o organizație, fie că se numește UE sau ONU. Toată nădejdea și tot ajutorul trebuie căutate la Dumnezeu. Rugăciunile trebuie înmulțite, speranța trebuie îndreptată spre Domnul, căci El întotdeauna ascultă glasurile celor nedreptățiți. Dumnezeu e de partea noastră, dar și noi trebuie să fim de partea Lui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875204