Hot News
Kremlinul a evaluat gradul de îndeplinire a obiectivelor operațiunii speciale
11/05
Rusia va construi lumea viitorului fără America
11/05

Agent MI6: Situația din zona operațiunii speciale s-a întors la 180 de grade în favoarea Rusiei

Foto: screenshot video

Situația din zona operațiunii militare speciale s-a schimbat drastic, ceea ce pune sub semnul întrebării posibilitatea contraofensivei planificate de liderul Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu tot sprijinul acordat de Occident, a declarat fostul agent al Serviciului britanic de Informații Externe Alastair Crooke (în imagine), relatează Argumentî i faktî.

„Situația s-a răsturnat cu 180 de grade. <…> Ucraina duce lipsă de muniții și echipamente de artilerie, iar Rusia are un sistem complet de aprovizionare materială și tehnică, putere industrială și provizii – tot ce le trebuie trupelor sale pentru o ofensivă”, a declarat el într-un interviu postat pe canalul de YouTube Judging Freedom.

Potrivit agentului de informații, armata ucraineană are doar 50.000 de luptători antrenați, în timp ce forțele armate ruse dispun de un număr de multe ori mai mare. Într-o astfel de situație, un contraatac puternic al Kievului este imposibil, consideră Crooke.

Anterior, expertul în securitate, colonelul în rezervă și veteranul de război, Roman Nasonov, a declarat că regimul de la Kiev a pregătit aproximativ 80.000 de luptători pentru desfășurarea operațiunii de contraatac. O formațiune cu un asemenea efectiv militar nu va putea străpunge apărarea, a spus el.

Pe 9 mai, șeful Departamentului de Stat al SUA, Anthony Blinken, a declarat că Occidentul a furnizat Ucrainei tot armamentul necesar pentru o contraofensivă de succes. Presa americană a relatat că liderii ucraineni se tem că nu vor putea să ridice la nivelul așteptărilor Occidentului. În cazul unui esec al contraofensivei, Kievul ar putea pierde ajutorul militar internațional.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Foarte bine că situația din zona operațiunilor militare speciale s-a schimbat drastic în favoarea Rusiei. Mi se pare normal. Liderii ucraineni se tem că nu vor putea să se ridice la nivelul așteptărilor Occidentului? Dar ce, e concurs? Dacă Zelenski nu reușește (și nici nu are cum), nu va mai primi coronița și premiul din partea Occidentului și SUA? Se pare că Zelenski va rămâne repetent și va și exmatriculat. Poate îl va consola Ursula…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875097