Hot News
Rachetele HIMARS „devin tot mai ineficiente”: SUA și Ucraina se confruntă cu îmbunătățirea rapidă a contramăsurilor rusești
11/05
Agent MI6: Situația din zona operațiunii speciale s-a întors la 180 de grade în favoarea Rusiei
11/05

Kremlinul a evaluat gradul de îndeplinire a obiectivelor operațiunii speciale

Un soldat al unității Forțelor Aeropurtate, în timpul pregătirii grupurilor de asalt la terenul de antrenament din sectorul sudic al operațiunii militare speciale/ Foto: RIA Novosti

Obiectivele operațiunii speciale a Rusiei de asigurare, înainte de toate, a securității locuitorilor din Donbass, au fost parțial îndeplinite, a anunțat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, într-un interviu acordat postului de televiziune ATV din Republica Srpska, ce intră în componența Bosniei și Herțegovinei, transmite RIA Novosti.

„Președintele Rusiei (Vladimir Putin) a vorbit despre acest lucru de la bun început, pe 24 februarie anul trecut, când a declarat că în primul rând trebuie asigurată securitatea locuitorilor din Donbass. A acelor oameni care timp de opt ani au trăit sub obuzele lansate asupra lor de propriul lor stat. Sub acele atacuri pe care Occidentul a decis să nu le observe”, a reamintit el.

Parțial, a punctat Peskov, Rusia a reușit să îndeplinească această misiune, dar mai este un drum lung de parcurs pentru a o finaliza. Secretarul de presă a amintit de atacurile care continuă asupra Donețkului și a altor orașe, precum și de utilizarea de către regimul de la Kiev a obuzelor cu uraniu sărăcit.

„Prin urmare, trebuie să împingem inamicul la o distanță suficientă. De aceea operațiunea va continua”, a subliniat Peskov.

Rusia a lansat o operațiune militară specială în Ucraina pe 24 februarie 2022. Vladimir Putin a descris scopul acesteia ca fiind „protejarea oamenilor care timp de opt ani au fost supuși la abuzuri, genocid de către regimul de la Kiev”. El a calificat operațiunea specială militară drept o măsură forțată: Rusiei, a spus el, „nu i-a mai fost lăsată nici o șansă de a proceda altfel, au creat riscuri de securitate de așa natură, încâd a fost imposibil să se răspundă prin alte mijloace”.

După cum a subliniat Putin, Moscova încearcă de 30 de ani să ajungă la un acord cu NATO în privința principiilor de securitate din Europa, dar ca răspuns s-a confruntat fie cu înșelăciuni și minciuni cinice, fie cu încercări de presiune și șantaj, în timp ce Alianța, în pofida protestelor Moscovei, s-a extins constant și s-a apropiat de granițele Rusiei.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Rusia mereu a fost mințită, înșelată și umilită de aceste organizații tip NATO, UE. N-aș avea încredere în ele, nici să mă plătească! E timpul să se pună punct acestei atitudini voit ostile. Locuitorii ruși din Donbass trebuie apărați cu orice preț. Nici măcar unul n-ar mai trebui să sufere de pe urma ucrainenilor. Opt ani au trăit în teroare, nu opt ore, nu opt zile, nu opt luni. E prea mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875074