Hot News
Soția fostului cancelar al Germaniei, concediată după ce a fost la ambasada Rusiei
17/05
Peskov, despre informația jurnalistului american Seymour Hersh
17/05

Generalul ucrainean: Zelenski greșește subestimând armata Rusiei

Foto. TASS

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut o gravă greșeală subestimând puterea armatei ruse, a declarat generalul-maior în retragere al Forțelor Armate ale Ucrainei, Serghei Krivonos, într-un interviu acordat postului de televiziune ”Fabrika Novostei”, scrie Izvestia.

„Vă amintiți cum, anul trecut, Zelenski ne povestea cum am distrus noi coloana vertebrală a armatei ruse și iată că, uitați, a trecut mai bine de un an de la acele vorbe, iar ei continuă, liniștit, acțiunile militare”, a spus el.

Krivonos a subliniat că principala greșeală a liderului ucrainean a fost evaluarea incorectă a stării Forțelor Armate ale Rusiei, ceea ce a devenit cauza insucceselor ulterioare înregistrate pe front de trupele ucrainene.

Generalul a declarat, de asemenea, că nu este de acord cu afirmațiile președintelui Franței, Emmanuel Macron, referitoare la înfrângerea geopolitică a Rusiei. El a menționat că astfel de declarații politice nu reflectă realitatea.

Anterior, pe 13 mai, Krivonos a declarat că trupele ruse au avantaje considerabile care îngreunează posibilitatea lansării unei contraofensive de către Forțele Armate ale Ucrainei. El a subliniat, totodată, că este puțin probabil ca regimul de la Kiev să-și atingă obiectivele.

Cu două zile înainte, pe 11 mai, Zelenski a spus că țara are nevoie de mai mult timp pentru a pregăti contraofensiva. Potrivit acestuia, brigăzile au fost deja formate în vederea acestei operațiuni, dar că Forțele Armate ale Ucrainei continuă să se confrunte cu un deficit de vehicule blindate occidentale, chiar dacă ele „vin în loturi”.

În replică, experții cotidianului american The New York Times au estimat că, prin declarația lui, președintele Ucrainei a transmis statelor occidentale un mesaj codat, conform căruia contraatacul planificat ar putea eșua.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Mesaj codat? Dar nici nu era nevoie de declarația ,,codificată” a lui Zelenski pentru ca să-ți dai singur seama de eșecul Ucrainei. Zelenski n-a evaluat incorect starea Forțelor Armate Ruse, el nici măcar n-a fost în stare să gândească. A fost propulsat în fruntea țării direct de pe scenă, din cluburi, i s-a vârât în cap ideea că e cel mai puternic personaj de pe planetă, că e suținut de toată lumea, că poate orice. S-a îmbătat cu apă rece. Filmul e pe sfârșite, colaboratorii încep să-l lase. Christie Raik, directorul Institutului Estonian de Politică Externă a declarat că UE nu mai vrea și nu mai poate sprijini Ucraina (am atașat link-ul de unde am preluat informația). Lui Zelenski i-ar trebui timp nu pentru contraofensivă ci să revină cu picioarele pe pământ sau să fugă undeva, pe o insulă pustie.

    https://flux24.ro/sefa-institutului-estonian-de-politica-externa-uniunea-europeana-nu-mai-vrea-si-nu-mai-poate-sprijini-ucraina/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068