Hot News
Peskov, despre informația jurnalistului american Seymour Hersh
17/05
Rusia a confirmat prelungirea cu două luni a ”acordului cerealier”
18/05

Ambasadorul Ucrainei în Franța a cerut să fie prezentate scuze pentru că turneul lui Zelenski a fost comparat cu circ

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski/ Foto: AP

Ambasadorul Ucrainei în Franța, Vadim Omelcenko, a cerut postului de televiziune francez RTL să prezinte scuze pentru o declarație făcută la adresa președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, transmite TASS.

„Ce un cinism și o lipsă de tact care nu sunt specifice unui popor prieten [francez]. Fără compasiune, fără responsabilitate. Cer să fie prezentate scuze președintelui meu și poporului meu”, a scris Omelcenko pe pagina sa de Twitter.

Ambasadorul a publicat un fragment din ceea ce el afirmă că este emisiunea de televiziune în care prezentatoarea ar fi declarat că, pe 15 mai, Zelenski a vizitat Palatul Elysee „cu cortul său de circ”, după care în program a fost anunțat ”turneul circului lui Zelenski prin Europa” și întâlnirile lui cu politicieni europeni ca și cum ar fi fost o reclamă pentru un spectacol de circ.

Pe 14 mai, Zelenski s-a aflat la Paris, unde s-a întâlnit cu președintele francez Emmanuel Macron. Înainte, el a vizitat Germania, unde a discutat despre creșterea ajutorului militar acordat Kievului. De asemenea, președintele ucrainean a vizitat Roma și Vaticanul, s-a întâlnit cu conducerea italiană și cu Papa Francisc. În plus, Zelenski s-a deplasat la Londra, unde a fost primit de premierul britanic Rishi Sunak.

2 Comments

  1. Dan spune:

    RTL nu trebuie sa ceara scuze. Zekensky e un circar drogat că și toți din anturajul său.

  2. Carmen spune:

    Ha, cât tupeu la ambasadorul Ucrainei în Franța. Postul acela de televiziune trebuie felicitat că a spus adevărul, nu să-și ceară scuze. Trebuia să-i aducă osanale lui Zelenski, așa cum fac majoritatea celor din mass-media aservită sistemului? Dar azi e o mare mucenicie să rămâi cu bun simț și să ai demnitate într-o lume plină de nesimțiți și slugarnici. Bravo RTL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875042