Hot News
„Rușii învață”: Analiștii occidentali au prezis probleme pentru Ucraina
21/05
Senatorul Pușkov: Mentalitatea Occidentului poate fi modificată doar dacă i se schimbă locul în lume
22/05

Putin i-a felicitat pe militarii ruși pentru eliberarea orașului Artiomovsk

Foto: rutube

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a felicitat pe luptătorii grupului ”Wagner” și pe militarii armatei ruse pentru eliberarea orașului Artiomovsk, a anunțat biroul de presă al Kremlinului, citat de agenția TASS.

„Vladimir Putin felicită unitățile de asalt ale grupului ”Wagner”, precum și pe toți militarii Forțelor Armate ale Rusiei care le-au oferit sprijinul necesar și au acoperit flancurile, astfel încât operațiunea de eliberare a orașului Artiomovsk să fie finalizată”, a declarat serviciul de presă.

„Toți cei care s-au distins în luptă vor primi decorații de stat”, a precizat Kremlinul.

Anterior, Ministerul Apărării a anunțat că, în urma acțiunilor ofensive lansate de unitățile de asalt ale grupului ”Wagner”, cu susținerea artileriei și a aviației Grupului de Forțe Sudic a fost finalizată eliberarea orașului Artiomovsk.

Artiomovsk (Bahmut, numele ucrainean) este situat în nordul Republicii Populare Donețk. A fost un important nod de transport pentru forțele ucrainene din Donbass și un avanpost puternic al armatei Ucrainei. Luptele pentru oraș au început la 1 august 2022. Bătălia a fost una dintre cele mai ample confruntări pe durata eliberării Donbassului din 2014. Până să înceaptă luptele, orașul număra aproximativ 72.000 de locuitori.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Lovitura de stat sponsorizată de SUA, în 2014, a creat un regim ucrainean marionetă, care timp de 8 ani a bombardat provinciile estice în care locuiesc ruși. E timpul ca zonele să fie curățate de agresorii ucraineni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875074