Hot News
„O victorie dăruită”: cucerirea redutei Grivița 1 de la Plevna din 30 august 1877 (III)
23/05
Kadîrov i-a explicat lui Putin de ce și-a lăsat barbă
23/05

Fost senator american: Bătălia pentru Artiomovsk, cea mai mare de după al Doilea Război Mondial

Foto: RIA Novosti

Richard Black, fost senator al statului american Virginia, a declarat că, preluând controlul asupra orașului Artiomovsk, armata rusă a câștigat cea mai mare bătălie care s-a dus în Europa după al Doilea Război Mondial, informează RIA Novosti.

Potrivit spuselor sale, presa occidentală nu se grăbește să recunoască înfrângerea Ucrainei, dar se pare că președintele ucrainean Volodimir Zelenski a pierdut orașul, „suferind pierderi zdrobitoare, atât de vieți omenești, cât și de tehnică militară”.

Fostul senator a subliniat că bătălia din Artiomovsk a fost „epică”. În opinia sa, înfrângerea trupelor ucrainene în oraș va determina Kievul să demareze o amplă ofensivă, despre a cărui pregătire se tot vorbește de ceva timp.

„Aceste pierderi îl vor impulsiona pe Zelenski să înceapă o ofensivă pentru a demonstra că încă mai are forță de luptă”, a spus Black.

El crede, de asemenea, că „găsirea unei soluții de pace și oprirea vărsării de sânge” ar putea deveni o ”cale mult mai rațională”.

Pe 21 mai, Ministerul Apărării al Rusiei a anunțat că trupele rusești au preluat controlul total asupra orașului Artiomovsk. Ministerul a precizat că acest lucru a devenit posibil datorită unităților de asalt ale companiei militare private ”Wagner”, cu sprijinul artileriei și aviației din Districtul Militar Sud.

În aceeași zi, președintele rus Vladimir Putin a felicitat armata rusă pentru finalizarea operațiunii din Artiomovsk. Kremlinul a adăugat că toți cei care s-au distins vor primi decorații de stat.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cum să recunoască presa occidentală înfrîngerea? Ar fi ca și cum și-ar recunoaște neputința. SUA și Occidentul au împins ucrainenii la un autogenocid, deși știau că n-au nici o șansă ca să câștige în fața Rusiei. L-au făcut pe Zelenski să creadă că va fi învingător, că va fi eroul planetei și porumbelul păcii. Până la urmă Zelenski va rămâne ca o curcă plouată în mijlocul curții, părăsit de SUA și Occident.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874994