Hot News
Ministerul rus al Apărării: Lichidarea teroriștilor ucraineni care au pătruns pe teritoriul Rusiei
23/05
Orban a îndemnat UE și SUA să convină cu Rusia viitoarea arhitectură de securitate a Europei
24/05

S-a aflat cât a costat mitingul „Moldova Europeană”, finanțat de la buget

Foto: gagauzinfo.md

Inițiat de președintele Maia Sandu, mitingul pentru integrare europeană a costat bugetul o sumă considerabilă, scrie gagauzinfo.md.

Autoritățile Republicii Moldova nu au anunțat oficial cât a costat organizarea evenimentului din piața principală a țării. Dar activiștii au reușit să clarifice parțial suma cheltuită pentru desfășurarea acțiunii, a relatat pe rețelele de socializare cunoscutul blogger moldovean, Gabriel Călin.

„Au apărut date privind costurile de organizare a mitingului din 21 mai. Este vorba despre 4,6 milioane de lei, cheltuite doar de Ministerul Culturii”, a declarat bloggerul, menționând că această sumă nu include banii pentru steaguri, transportul și onorariile artiștilor.

Bloggerul s-a declarat revoltat de faptul că banii contribuabililor au fost folosiți pentru ca Maia Sandu să fie lăudată personal de oficialii europeni și pentru ca de pe scenă să fie rostit sloganul „Glorie Ucrainei”.

Potrivit lui Gabriel Călin, cheltuielile publicate reprezintă doar o mică parte din sumele consumate pentru respectivul eveniment. El nu a exclus că mitingul „Moldova europeană” a costat cel puțin 10 milioane de lei.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Ce-o privește pe Maia Sandu cât a costat paranghelia? Doar nu a dat banii din propriul buzunar. Cetățenii din Republica Moldova se vor gândi mai bine data viitoare cu cine să voteze. Oricum a fost un miting fără nici un folos cetățenesc, ci doar pentru ,,gâdilarea” orgoliului Maiei Sandu și pentru impresionarea porumbelului păcii, Zelenski. O femeie penibilă…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875048