Hot News
În ce condiții capitala Rusiei ar putea fi mutată în Siberia
27/05
„Este o catastrofă”. Jeffrey Sachs, despre capcana în care au căzut Ucraina
27/05

Surse: Șalupele-drone care au atacat nava ”Ivan Hurs” a Flotei Ruse din Marea Neagră, au fost fabricate în Occident și controlate prin sateliții Starlink

Nava ”Ivan Hurs”, atacată de șalupele-drone ucrainene, s-a întors la Sevastopol/ Foto: podolyaka.ru

Șalupele fără pilot cu ajutorul cărora Ucraina a încercat să atace nava rusă ”Ivan Hurs” a Flotei din Marea Neagră au fost fabricate într-una dintre țările occidentale și lansate de pe teritoriul centrului de operațiuni militar-navale, inaugurat la Ociakov, cu participarea Statelor Unite, dronele fiind controlate prin modulele Starlink, a anunțat o sursă bine informată, relatează RIA Novosti.

Potrivit sursei, aparatele au fost lansate de pe teritoriul centrului de operațiuni militar-navale, inaugurat la Ociakov, în 2018, cu participarea Statelor Unite. Controlul dronelor a fost asigurat prin intermediul modulelor de internet satelitar Starlink montate în corpul șalupelor și primite de Kiev din SUA. Indicațiile privind ținta pe care dronele urmau să o lovească au fost furnizate de dispozitivele americane de recunoaștere.

Aceeași sursă a precizat că aspectul exterior al dronelor marine ucrainene de tip Mikola, asamblate din componente livrate Kievului de NATO, este total diferit. Pe această bază, sursa a ajuns la concluzia că regimul de la Kiev a primit un lot nedeclarat de drone maritime noi, fabricate în Occident, pentru atacuri în Marea Neagră. În opinia sursei, în spatele acestui lucru se află, după toate probabilitățile, Marea Britanie, care are o vastă experiență în crearea și utilizarea în luptă a unor asemenea sisteme în diferite regiuni ale oceanului mondial.

Sursa citată de RIA Novosti a atras, de asemenea, atenția, asupra faptului că actul de sabotaj împotriva Marinei Militare a Rusiei s-a efectuat în zona economică maritimă exclusivă a Turciei, la o distanță de peste 200 de mile marine de zona conflictului ruso-ucrainean, ceea ce reprezintă o continuare a cursului provocator al anglo-saxonilor de escaladare și extindere geografică a conflictului.

Sursa a subliniat că prin pomparea în Ucraina a unei cantități mari de arme și prin furnizarea armatei ucrainene de informații de spionaj în vederea lansării de atacuri împotriva obiectivelor militare rusești, țările NATO sunt tot mai mult atrase în conflict, ceea ce ar putea duce la o ciocnire directă cu Rusia.

Reamintim că, miercuri, dronele ucrainene de suprafață au atacat în zona economică exclusivă a Turciei din Marea Neagră, nu departe de Bosfor, nava militară rusă ”Ivan Hurs”, care a revenit singură la Sevastopol.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Dacă actul de sabotaj s-a efectuat în zona economică maritimă exclusivă a Turciei, care a fost reacția guvernului turc? Se urmărește atragerea Turciei în conflict? Se pare că SUA și-a pierdut controlul și urmărește să provoace conflicte în toată lumea, mai ales în Europa. Ce-ar fi ca toate aceste conflicte să fie mutate pe teritoriul Statelor Unite? Așa, măcar de probă, să vadă cum e.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875042