Hot News
Scott Ritter, despre sateliții ruși cu o ”precizie de până la un metru”, țintiți asupra Ucrainei
05/06
Politolog german dezvăluie motivul viitoarului eșec al armatei Ucrainei
06/06

Presa: Belgia se va adresa Kievului în legătură cu folosirea armelor ei lângă Belgorod

Vehicul blindat al sabotorilor ucraineni abandonat în Regiunea Belgorod/ Foto: Telegram

”Cu prima ocazie”, Bruxelles-ul va cere explicații Kievului în legătură cu utilizarea de către sabotori a unor arme de fabricație belgiană în cursul raidului lor în Regiunea Belgorod (Rusia), a anunțat ziarul local Le Soir, citând o sursă, informează RIA Novosti.

„Cu prima ocazie ce se va ivi, ministrul belgian al Apărării, Ludivin Dedonder, și cel al Afacerilor Externe, Ajah Labib, vor lua legătura cu autoritățile ucrainene pentru a cere explicații”, se arată în articol.

Bruxellesul a subliniat că armele livrate sunt destinate exclusiv militarilor ucraineni cu scopul de a „apăra teritoriul și populația țării lor”. Potrivit sursei, această precizare este subliniată în documentele care au însoțiet fiecare livrare.

Anterior, cotidianul american The Washington Post a anunțat că teroriștii care au atacat regiunea Belgorod la sfârșitul lunii mai au folosit vehicule de transport și arme provenite din Statele Unite, Polonia, Republica Cehă și Belgia. În special, ei au folosit puști de fabricație belgiană și cehă, precum și cel puțin un sistem antitanc AT-4. Acesta din urmă este folosit de armatele Statelor Unite și ale țărilor occidentale. Mercenarii americani care luptă în Ucraina au mărturisit că soldații și luptătorii armatei ucrainene primesc puști BREN și SCAR.

Bruxelles-ul a anunțat anterior că a livrat regimului de la Kiev puști de asalt SCAR destinate forțelor speciale, rachete aer-aer AIM-120 de producție americană, lansatoare de grenade antitanc portabile M72, muniție antitanc și arme automate de producție locală. În plus, Belgia ar fi dorit să trimită în Ucraina vehicule blindate și camioane.

La sfârșitul lunii mai, un grup ucrainean de sabotaj și recunoaștere a încălcat granița ruso-ucraineană și a intrat pe teritoriul districtului Graivoron. În decurs de o zi, luptătorii au deschis în câteva rânduri foc asupra zonelor de frontieră din regiune și au lansat drone cu dispozitive explozive.

Ca urmare a acțiunilor comune ale aviației, artileriei și ale unităților de apărare a frontierei de stat din Districtul Militar de Vest, sabotorii au fost blocați și nimiciți, cei rămași au fost împinși pe teritoriul Ucrainei, unde s-a tras asupra lor până la eliminarea completă. În total, potrivit Ministerului Apărării, au fost lichidați peste 70 de diversioniști, fiind distruse patru vehicule blindate și cinci camionete.

Potrivit guvernatorului regiunii, în timpul atacului sabotorilor un civil din satul Kozinka a fost ucis și alte 13 persoane au fost rănite. Comitetul de Investigații al Rusiei a deschis un dosar penal în temeiul a șase articole, inclusiv terorism.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Și când se va ivi această ocazie? Și în ce constau explicațiile cerute, în punerea la colț a lui Zelenski sau în tragerea lui de urechi? Belgia și alte state ,,donatoare” de armament vor să ne facă să credem că armele erau destinate depozitării într-un muzeu? Prima ocazie care s-a ivit pentru mine este acum și spun: câtă ipocrizie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875035