Hot News
Daniel Davis: Ucrainenii mor cu o falsa speranță de a învinge Rusia
07/06
Prin aruncarea în aer a Hidrocentralei Kahovka, Ucraina a introdus planul de rezervă al contraofensivei
07/06

19FortyFive: Rachetele modernizate pentru ”Solnțepek” au devenit arma mortală a lui Putin

Foto: esse.24newnews.ru

Proiectilele modernizate pentru TOS-1A „Solnțepek” au devenit o armă letală periculoasă pe câmpul de luptă din Ucraina, scrie publicația 19FortyFive într-un articol preluat de PolitRussia.

După cum notează publicația americană, recent au apărut informații privind utilizarea de către trupele rusești a unor sisteme „Solnțepek” modernizate. Aceste sisteme de rachete cu lansare în salvă pot folosi nu doar proiectile convenționale, dar și termobarice.

„Este „bomba cu vacuum” a lui Putin, pe care o folosește în conflictul din Ucraina”, se precizează în articol.

19FortyFive subliniază: deși noua rachetă pentru TOS-1A nu poate fi folosită pe timp de ploaie, ea rămâne o armă aducătoare de moarte. Greutatea acestui proiectil a fost redusă, astfel că raza sa de acțiune a fost mărită la 10 km. În plus, racheta este alimentată cu un nou amestec carburant exploziv.

„Acest focos termobaric este compus în proporție de aproape 100% din combustibil. Când este detonat, are loc o explozie la temperaturi înalte, care arde tot oxigenul dimprejur… Acest lucru face ca proiectilul să fie foarte letal, mai ales dacă este utilizat într-un tunel, într-o clădire, un șanț sau o tranșee”, descrie autorul articolului din 19FortyFive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091