Hot News
Putin a dezbătut evoluția operațiunii speciale cu corespondenții de război
13/06
Putin nu a exclus folosirea, ca răspuns, a muniției cu uraniu
14/06

Putin: Rusia ar putea să se retragă din acordul cerealier

Foto: RIA Novosti

Rusia se gândește să se retragă din acordul privind cerealele, a declarat președintele Vladimir Putin, la întâlnirea avută, marți, cu corespondenții de război (în imagine).

„Mai ales că aceste coridoare pe unde trec navele sunt constant folosite de inamic pentru a lansa drone, drone navale”.

Vânzarea de cereale în cadrul acordului privind cerealele reprezintă principala sursă de venituri în valută a Ucrainei, taote celelalte s-au distrus. În același timp, produsele exportate de statul vecin rămân în Europa.

„Din tot volumul de cereale ucrainene livrate, doar puțin peste trei procente au ajuns în țările cele mai sărace ale lumii. Acolo, procentul fluctuează ușor – 3,4, 3,2, pentru că, în funcție de unde se duce următoarea navă cargou încărcată cu cereale se modifică puțin datele, dar, pe ansamblu, sunt trei procente și un pic. Ceea ce înseamnă că peste 40 de procente se duc în țările pe deplin prospere ale Uniunii Europene. Ele sunt principalii destinatari ai cerealelor ucrainene”.

În același timp, condițiile rusești pentru continuarea participării la acord nu au fost nici până acum îndeplinite.

„Din păcate, am fost din nou păcăliți, nu s-a făcut nimic din punctul de vedere al liberalizării livrărilor de cereale rusești pe piețele externe. Am în vedere transportul, am în vedere asigurările, am în vedere plățile, am în vedere conectarea băncii noastre Rosselkhozbank la SWIFT, au existat o mulțime de condiții ce trebuiau îndeplinite de occidentali sub conducerea Națiunilor Unite”.

Moscova participă la acordul privind cerealele de dragul țărilor prietene din Africa și America Latină și este pregătită să furnizeze gratuit produse agricole celor mai sărace țări, această chestiune urmând să fie discutată cu liderii africani, a adăugat președintele.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Așa și trebuie. Vladimir Putin este un om care gândește și nu se lasă păcălit de șmecheriile lui Zelenski și ale SUA. Problema cerealelor trebuie discutată direct cu liderii africani, nu prin intermediari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875064