Hot News
În Moldova, partidul de opoziție ȘOR a fost scos în afara legii
21/06
MAE rus: Provocările împotriva militarilor ruși din Transnistria vor fi considerate atac asupra Rusiei
21/06

Un ofițer polonez a spus adevărul despre armata ucraineană

Polonia. Antrenamentul militarilor ucraineni în care ei se învață să lucreze cu tancurile Leopard 2/ Foto: AP

Ucrainenii, mobilizați cu forța în armata țării, nu manifestă exces de zel în timpul programului de pregătire din Polonia și manevrează neglijent tehnica militară, a declarat pe canalul său de YouTube, Piotr Pavelka, ofițer în rezerva Forțelor Armate ale Poloniei, informează RIA Novosti.

După cum a precizat locotenentul, de pregătirea soldaților ucraineni se ocupă, în țară, numeroase unități poloneze și, prin urmare, se vede cine sunt cei care vin la antrenament. „Și nu sunt acei tineri care au ridicat mâinile și au afirmat: „Da, vreau la război”, a spus Pavelka.

Potrivit spuselor sale, după modul în care comportă acești ”ucraineni mobilizați cu forța” este clar că le este indiferent unde vor ajunge după perioada de pregătire.

„Iar acesta este unul dintre motivele pentru care nu au grijă de tehnica militară pe care o folosesc și, de aceea, uneori echipamentele sunt deteriorate, deoarece le este, pur și simplu, indiferent”, a spus ofițerul, adăugând că acest lucru provoacă nemulțumirea militarilor polonezi.

După cum a explicat Pavelka, ucrainenilor nu le pasă de tehnologie, pentru că știu că au fost „târâți cu forța, înrolați în această armată”, li s-au dat uniforme, iar acum trebuie să se antreneze.

Ofițerul a estimat că unele dintre incidentele din timpul pregătirii soldaților Forțelor Armate ale Ucrainei, cum a fost cazul celor două tancuri poloneze Leopard 2A4 care s-au ciocnit între ele, nu s-ar fi putut întâmpla accidental. În opinia sa, unii dintre ucraineni au vrut să se prefacă inapți pentru serviciul militar sau să se rănească de așa natură, încât să nu se mai întoarcă în Ucraina pentru a participa la lupte.

„Din păcate, ei știu la ce se întorc, știu că, în multe cazuri, se întorc pentru a muri în acest război”, a conchis Pavelka.

Anterior, același locotenentul a spus că militarii ucraineni, care învață în Polonia cum să conducă tancurile Leopard 2, s-au învrednicit să rupă turela unuia dintre ele, provocând coliziunea celor două vehicule de luptă. El a publicat, de asemenea, fotografia unuia dintre tancurile Leopard avariate, unde se vede turela smulsă.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Așa se manifestă la ei patriotismul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093