Hot News
Comandantul „Ahmat”: Soldații ucraineni folosesc „chimie de luptă”
22/06
S-a aflat cine a ajutat la identificarea lui Budanov în adăpostul lui subteran
22/06

Unul dintre creatorii bombei termonucleare și-a pus capăt zilelor, la Moscova

Bomba termonucleară sovietică în două trepte RDS-37/ Foto de arhivă/ Telegram

Grigori Klinișov, unul dintre creatorii primei bombe sovietice termonucleare cu două trepte, RDS-37, a fost găsit mort într-un apartament din centrul Moscovei. Potrivit informațiilor furnizate agenției TASS de serviciul de ambulanță, bărbatul și-a pus capăt zilelor.

„Grigori Klinișov a fost găsit mort într-un apartament situat pe Kosmodemiankaia naberejnaia. Decesul fizicianului-nuclearist, în vârstă de 92 de ani,  a survenit în urma unui act de sinucidere. El a lăsat o scrisoare de adio, care a fost găsită lângă trupul neînsuflețit și în care își lua rămas bun de la cei dragi”, a declarat interlocutorul agenției TASS.

Grigori Klinișov s-a născut în 1930. A fost doctor în științe fizice și matematice, laureat al Premiului Lenin, care i-a fost decernat în 1962. A participat la crearea primei bombe termonucleare sovietice în două trepte RDS-37 și, de asemenea, a dezvoltat mai multe tipuri de bombe termonucleare din generațiile următoare.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Oricare ar fi fost motivul sinuciderii (boală gravă, singurătate) este păcat că a recurs la acest gest. Având în vedere vârsta înaintată, sfârșitul firesc nu ar fi fost departe. Dumnezeu să-l ierte, că poate a făcut-o într-un moment de rătăcire sau neluciditate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875079